Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

05. 06. 2016

PREDSTAVLJENA BELA KNJIGA O KONKURSNOM SUFINANSIRANJU JAVNOG INTERESA U SFERI JAVNOG INFORMISANJA

 

 

 

 

 

Izvor: ANEM

Okrugli sto Koalicije novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, Lokal pres i ANEM) pod nazivom: „Konkursno sufinansiranje javnog interesa u sferi javnog informisanja - odakle smo došli i kuda idemo?", održan je 2. juna 2016. godine u Novom Sadu.

Na skupu je predstavljena „Bela knjiga konkursnog sufinansiranja javnog interesa u sferi javnog informisanja", koju je, na osnovu rezultata rada Koalicije na praćenju tog procesa u periodu od 1. aprila 2015. do 1. aprila 2016. godine, izradio NDNV. Knjiga sadrži prikupljene podatke o sprovedenim konkursnim procedurama, njihovu kvalitativnu i kvantitativnu analizu, glavne nalaze, zaključke o tome šta su najveći problemi i nedostaci procesa sufinansiranja projekata od javnog interesa u javnom informisanju, kako u regulativi tako i u praksi, i preporuke za njihovo otklanjanje i unapređenje procesa. Knjigu su predstavili njeni autori i predstavnici Koalicije.

Skup je okupio predstavnike medija, medijskih i novinarskih udruženja, građanskog društva, nacionalnih saveta, nadležnih organa, kao i diplomatske i donatorske zajednice. 

„Bela knjiga" je objavljena u okviru projekta „Biti ili ne biti za medijsku reformu u Srbiji - nadgledanje projektnog sufinansiranja medija", koji su podržale ambasade Velike Britanije i Australije u Beogradu.

Šta je rečeno na skupu, pogledajte u izveštaju ovde.

Poziv na događaj

Belu knjigu možete preuzeti ovde.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs