Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

26. 02. 2016

PREDSTAVLJEN DRUGI IZVEŠTAJ O MONITORINGU SUFINANSIRANJA PROJEKATA OD JAVNOG INTERESA U JAVNOM INFORMISANJU

 

 

 

 

 

Izvor: ANEM 

Koalicija medijskih i novinarskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, Lokal pres i ANEM) održala je 25. februara 2016. godine u Beogradu treću javnu debatu o rezultatima svog monitoringa implementacije pravila o sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog interesa. Na događaju je predstavljen drugi periodični izveštaj, za period 15. septembar 2015 - 15. januar 2016, kao rezultat projekta "Biti ili ne biti za medijsku reformu - nadgledanje projektnog sufinansiranja medija", koji su podržale Britanska i Australijska ambasada u Beogradu, a čiji je cilj da se unaprede propisi i proces sufinansiranja medijskih sadržaja.

Na skupu su govorili: Svetozar Raković,  generalni sekretar NUNS-a, Petar Jeremić,  predsednik IO UNS-a, Nedim Sejdinović, predsednik IO NDNV-a, Milorad Tadić, predsednik ANEM-a i Snežana Milošević, generalna sekretarka Lokal presa. Predstavnici Koalicije su, predstavljajući izveštaj, govorili o tome koliko je konkursa za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa raspisano u 2015. godini, koliko je novca potrošeno za te namene, o dosadašnjim iskustvima u realizaciji konkursnih procedura, primerima dobre i loše prakse u ovoj oblasti i preporukama za unapređenje tog procesa.

Izveštaj sa skupa pogledajte ovde.

Program događaja je dostupan ovde.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs