Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Aktivnosti javnog zalaganja

29. 04. 2016

ODRŽANA JAVNA DEBATA „REZULTATI MEDIJSKE REFORME – GODINA IZA NAS“

 

 

 

 

 

Izvor:ANEM

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja  (UNS, NUNS, NDNV, Lokal pres i ANEM) održala je u Beogradu, 28. aprila 2016, svoju četvrtu javnu debatu o implementaciji pravila o sufinansiranju medijskih sadržaja  od javnog interesa. Na događaju je predstavljen „Izveštaj o projektnom sufinansiranju medijskih sadržaja od javnog značaja u Srbiji" koji se odnosi na period 1. april 2015. godine - 1. april 2016. godine. Izveštaj je nastao kao rezultat jednogodišnjeg monitoringa tog procesa, koji je Koalicija u tom periodu sprovodila uz podršku Britanske i Australijske ambasade u Beogradu, u okviru projekta "Biti ili ne biti za medijsku reformu u Srbiji - nadgledanje projektnog sufinansiranja medija". Koalicija je svakodnevno nadgledala sprovođenje zakona u ovoj oblasti, prateći konkursne procedure na svim nivoima, na uočene nezakonitosti je reagovala svojim sugestijama za otklanjanje nepravilnosti, a javnim saopštenjima i dopisima u slučajevima drastičnog kršenja zakona, ali je i neposredno učestvovala u samom procesu, na konkursima u skladu s propisima, kroz kandidovanje nezavisnih medijskih profesionalaca za članove konkursniih komisija.

Na skupu je bilo reči o konkretnim rezultatima procesa sufinansiranja projekata od javnog interesa u navedenom periodu, iskustvima Koalicije u samom procesu, primerima dobre i loše prakse, nedostacima u praksi i propisima koji regulišu ovu oblast, kao i o tome šta je potrebno preduzeti da bi se uočeni nedostaci otklonili.

Izveštaj su predstavili: Petar Jeremić,  predsednik IO UNS-a, Svetozar Raković,  generalni sekretar NUNS-a, Nedim Sejdinović, predsednik IO NDNV-a, Snežana Milošević, generalna sekretarka Lokal presa i Milorad Tadić, predsednik ANEM-a.

Izveštaj sa događaja pogledajte ovde.

Program događaja 

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs