Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Produkcija  /  Ilustrovani rečnik korupcije

20. 05. 2014

Epizoda „Ilustrovanog rečnika korupcije“ prikazana novinarima u edukativne svrhe

slika rtv
slika rtv
slika rtv
Epizoda ANEM-ovog TV serijala „Ilustrovani rečnik korupcije" prikazana je u edukativne svrhe na obuci za novinare u okviru projekta „Agrarkor", koji Radio-Televizija Vojvodine realizuje u saradnji sa Novosadskom novinarskom školom, a finansira ga Evropska unija.

Osnovni cilj ovog projekta je doprinos osnaživanju vladavine prava kroz borbu protiv korupcije u agragnom sektoru.

Trening na temu „Novinarski žanrovi", poslednji u okviru projekta, održan 16. i 17. maja 2014, na kojem je prikazana epizoda ANEM-ovog serijala, pratilo je 14 novinara Radio-Televizije Vojvodine i studenata žurnalistike sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu koji učestvuju u projektu.

Prikazana epizoda ANEM-ovog TV serijala tematski zaokružuje serijal i daje zaključke koji su proistekli iz prethodnih epizoda a koji se odnose na rasprostranjenost korupcije u Srbiji, načine prevencije korupcije i borbe protiv nje.

Kako se ANEM-ov serijal bavi korupcijom, što je i glavna tema projekta „Agrarkor", organizatori su smatrali da je korisno da se novinari i studenti - učesnici projekta - upoznaju sa radom svojih kolega i da im se tema približi i na ovaj način.

„Upoznavanje s 'Ilustrovanim rečnikom korupcije' našim novinarima i studentima biće od koristi u daljoj fazi realizacije projekta 'Agrarkor'", rekla je koordinatorka projekta u Radio-televiziji Vojvodine Miroslava Vukadinović i napomenula da su svi učesnici obuke upoznati sa mogućnošću da sa sve epizode ANEM-ovog serijala "Ilustrovani rečnik korupcije" mogu pogledati i na Internetu.

Specifični ciljevi projekta „AgrarCor" su: osnaživanje novinara i studenata žurnalistike u borbi protiv korupcije u agraru tako što će o tome istraživati pojedinačne primere, proizvoditi medijske sadržaje i emitovati ih na radiju, televiziji i multimedijalnom portalu RTV, kao i podizanje svesti javnosti o viskom stepenu korupcije u ovom sektoru o kojem se malo izveštava i zna, time što će biti proizvedeno i emitovano 100 priloga, emisija i internetskih tekstova.

Serijal „Ilustrovani rečnik korupcije" je najvažnija aktivnost istoimenog projekta koji je ANEM realizovao u partnerstvu sa Agencijom za borbu protiv korupcije, a uz finansijsku podršku Evropske unije. 21 radijsku i 21 TV epizodu serijala, koje na primerima obrađuju ključne pojmove iz oblasti korupcije, prevencije korupcije i borbe protiv nje, emitovalo je 40 radijskih i 25 TV stanica - članica ANEM-ove mreže širom Srbije. Emisije su dostupne i na ANEM-ovom sajtu i YouTube kanalu.

logo eu
logo eu
logo eu
Projekat ANEM-a „Ilustrovani rečnik korupcije" finansira Evropska unija u okviru programa „Podrška civilnom društvu".

 

 

Sadržaj ovog teksta je isključivo odgovornost ANEM-a i ni na koji način ne odražava stavove i mišljenje Evropske unije. 

  • Foto: RT Vojvodine

  • FOTO: RT Vojvodine

  • Nema komentara.

Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs