Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

15. 04. 2012

UČEŠĆE ANEMOVIH novinara NA SEMINARIMA ORGANIZACIJE “Integracije SADA!”

Nastavljajući uspešnu saradnju sa nevladinom organizacijom "Integracije SADA!", ANEM je omogućio svojim novinarima besplatno učešće u edukacijama koje ova organizacija organizuje u sklopu programa obučavanja medijskih profesionalaca, uz podršku Ambasade SAD u Beogradu. Tokom 2011, predstavnici ANEM-ovih stanica učestvovali su na Advanced Media Management radionici za prestavnike top menadžmenta medijskih kuća, kao i na dva trodnevna seminara organizovana tokom 2012. u Beogradu i Nišu za novinare koji se bave političkim temama i izborima.

Advanced Media Management radionica organizovana je u Hotelu "Grand" na Kopaoniku, od 10. do 12. novembra 2011. Program obuke namenjen menadžerima u medijima bio je usmeren ka razvijanju uspešnih strategija oglašavanja i prodaje u medijskim kompanijama, sa posebnim naglaskom na predstavljanju američke biznis prakse u medijima u cilju osvajanja nove publike, podizanja market share-a i širenja aktivnosti na digitalne, mobilne i tradicionalne platforme. Radionicu je vodila američka ekspertkinja Mišel Foster, a gostujući predavač bio je Zoran Sekulić, predstavnik medijskog sektora u radnoj grupi za izradu Medijske strategije, sa izlaganjem na temu: Medijska strategija i izazovi reforme medijskog zakonodavstva. Predstavnici sledećih ANEM-ovih stanica učestvovali su u ovoj radionici: TV Čačak, RTV Kruševac, RTK Kragujevac, Radio 021 (Novi Sad).

Tokom 2012, "Integracije SADA!"organizovale su i dva trodnevna seminara, u Beogradu od 4. do 6. aprila i u Nišu od 9. do 11. aprila, za novinare koji se bave političkim temama i izborima. Ekspert prestižne američke novinske agencije The Associated Press, Slobodan Lekić, koji ima veliko iskustvo u ovoj oblasti novinarstva, predstavio je polaznicima programa sledeće teme: Političko izveštavanje i pokrivanje izbora u "tranzicionim demokratijama" (Balkan, Azija, Rusija...); Kako funkcioniše izborni process u EU i SAD; Kako američki novinari pokrivaju političke kampanje i izbore; Odnosi političara i štampe u EU i SAD; Pristup informacijama u institucijama EU i SAD (Stejt Dipartment, Bela Kuća, Kongres, Pentagon); Politički procesi i izbori na Balkanu i u Srbiji u očima stranih izveštača; Osnove kvalitetnog političkog intervjua. Među ukupno 24 učesnika ova dva seminara, bilo je 7 predstavnika ANEM-ovih stanica: TV Panonija iz Novog Sada, Novosadska televizija iz Novog Sada, RTK iz Kragujevca, Radio Srbobran iz Srbobrana, Radio Em iz Knjaževca, Radio City iz Niša i Radio Kontakt Plus iz Kosovske Mitrovice, koji su dobili priliku da steknu korisna znanja iz oblasti političkog izveštavanja koja će moći direktno da primene u njihovom izveštavanju, posebno u toku aktuelne predizborne kampanje.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs