Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

15. 08. 2011

UČEŠĆE ANEMA U DODELI NAGRADA MLADGRAD 2011.

Želeći da doprinese boljoj povezanosti civilnog i medijskog sektora i nastavljajući uspešnu saradnju sa Građanskim inicijativama, ANEM je bio prijatelj priznanja MLADGRAD 2011. ANEM je učestvovao u radu žirija za dodelu ove nagrade, koja se već drugu godinu za redom dodeljuje lokalnim samoupravama, formalnim i neformalnim organizacijama i pojedincima koji su doprineli poboljšanju položaja mladih u lokalnoj zajednici. Predsednik ANEMa, Saša Mirković, je bio jedan od članova žirija za izbor ovogodišnjih dobitnika nagrade, čiji je cilj promocija uspešnih priča i pozitivnih rezultata, kao i ohrabrivanje lokalnih samouprava da se bave pitanjima od značaja za mlade u svojoj sredini. Svi nagrađeni su svrstani u sledeće tri kategorije:

  1. Nagrada lokalnoj samoupravi za ukupan doprinos unapređenju položaja mladih u lokalnoj zajednici;
  2. Nagrada lokalnoj samoupravi za dodeljen javni prostor omladinskoj inicijativi u lokalnoj zajednici;
  3. Nagrada lokalnoj omladinskoj organizaciji, neformalnoj grupi ili inicijativi za doprinos unapređenju saradnje između lokalne samouprave i mladih.

Pored glavnih nagrada, u okviru kategorija su dodeljena i priznanja. Za naročit doprinos unapređenju položaja ranjivih kategorija mladih i za lični doprinos poboljšanju položaja mladih u lokalnoj zajednici, dodeljena su specijalna priznanja.

Priznanje MLADGRAD 2011. Građanske inicijative dodeljuju u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, a u okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih i zvaničnog kraja godine mladih prema kalendaru UN. Nagrade Mladgrad 2011. su svečano dodeljene 15. avgusta 2011. godine u Beogradu. Više o dodeli nagrada i nagrađenima pogledajte ovde.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs