Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

08. 09. 2011

Podrška kampanji „Bitka za bebe“

Od 1. septembra krenula je kampanja Fonda B92 "Bitka za bebe", za prikupljanje sredstava za nabavku 100 novih inkubatora za bolnice u Srbiji.

Inkubatori u bolnicama širom Srbije su stari i po 40 godina. Prevremeno rođene bebe smeštaju se u inkubatore koji su stariji i od njihovih roditelja. Ovi inkubatori obično nemaju garanciju, nisu dugo servisirani i nedostaju im rezervni delovi. Zastarela oprema ne nudi adekvatnu negu i predstavlja životnu opasnost. Da bi se obezbedili osnovni uslovi za osiguranje nege i zdravlja prevremeno rođenih beba, neophodna je hitna nabavka novih inkubatora.

ANEM se priključio ovoj humanitarnoj akciji Fonda B92 tako što će brojne ANEMove TV i radio stanice širom Srbije pružiti medijsku podršku kampanji za prikupljanje sredstava za nabavku novih inkubatora. ANEMove stanice će bez naknade emitovati TV spotove i radio džinglove kampanje, ali i u svojim programima izveštavati o toku same akcije.

ANEM i njegove stanice pridružili se ovoj ideji sa uverenjem da, u sinergiji sa javnim sektorom, kompanijama i pojedincima, i mediji treba da budu deo bitke za zdravlje i sigurnost beba.

Kampanju „Bitka za bebe" podržavaju 32 ANEMove stanice, i to 24 TV i radio stanica i 8 RTV medijskih kuća koje emitovuju i TV spot i radio džingl: TV Čačak, Čačak; TV Požega, Požega; NTV 017, Vranje; TV Valjevo, Valjevo; TV Smederevo, Smederevo; Radio Požega, Požega; Radio Bus, Kovin; Radio Leskovac, Leskovac; Radio Kontakt Plus, Kosovska Mitrovica; Radio Vrbas, Vrbas; Radio M plus, Mladenovac; JP Radio NB, Novi Bečej; Radio Užice, Užice; Radio Patak, Valjevo; Radio Ozon, Čačak; Ivanjički radio, Ivanjica; Radio Plus 010, Pirot; Radio OK, Vranje; Radio Kikinda, Kikinda; Radio Ema, Bujanovac; Radio City, Niš; Radio Čačak, Čačak; Radio Luna, Užice; Radio 021, Novi Sad; RTV YU ECO, Subotica; RTV Caribrod, Dimitrovgrad; RTV Prima, Bajina Bašta; RTV Stara Pazova, Stara Pazova; RTV Šumadija, Aranđelovac; RTV OK, Kovačica; RTV Trstenik, Trstenik i RTV VK iz Kikinde.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs