Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

20. 07. 2011

NOVE EPIZODE TV SERIJALA "EKONNEWS" NA stanicama anema

Nastavljajući saradnju sa produkcijskom kućom KCMedia, ANEM je omogućio svojim TV stanicanama da besplatno emituju nove emisije TV serijala "Ekonnews"!

Reč je o serijalu o četiri tematske emisije koje se emituju pod zajedničkim naslovom "Ekonnews". Glavna tema ovog novog serijala su pozitivni primeri preduzetništva u Srbiji i preispitivanje modela uspeha u biznisu. Program je nastao tokom prvog ovogodišnjeg novinarskog treninga za mlađe novinare i studente novinarstva koji organizuje ova produkcijska kuca.

Svaka emisija ima 6 priloga, a povezuje ih voditelj, u najavama. Prilozi su raznoliki, uglavnom reportažnog tipa, rađeni sa mnoštvom sagovornika - aktera na različitim lokacijama.

Prva emisija sadrži 6 TV priloga i to: E kapija - priča o nastanku jednog od najposećenijih ekonomskih internet portala; Potrčko - uspešan razvoj posla za kratko vreme i borba sa konkurencijom; Čovekoliki robot - najnoviji izum studenata beogradskog ETF-a, robot koji bi mogao da bude čak i pomoć u kući; Ketering - koliko je teško uspeti u razvoju ovog posla; Kafane - tradicija kao model uspeha, Tri šešira, Znak pitanja, Korčagin; Dah Teatar - prvo srpsko pozorište koje je nosilac projekta "EU Kultura" (Novi projekat "Nevidljivi grad" biće izvođen na ulicama, po autobusima, a urađen je u saradnji sa evropskim partnerima iz Velike Britanije i Danske). Drugu emisiju čine sledeći prilozi: Reportaža iz Gornjeg Milanovca, primeri razvoja velikog biznisa, fabrika "9. Septembar"; Integrisanje malog biznisa u velike korporacije, spajanje beogradske firme Comutel sa jednim od najvećih sistem integratora u Evropi, Telelinkom; Žene preduzetnice - Evropska mreža za razvoj ženskog preduzetništva, pozitivni primeri: etno selo kod Latkovca i Maja-med iz okoline Beograda; Razvoj privatnih štampanih medija, magazini Ekonometar i Biznis; Vozači koji vas vašim kolima vode kući posle noćnog provoda, firma Safe Drivers, inovativna ideja za započinjanje novog posla; Kriket, novi sport u Srbiji, koliko će vremena i novca biti potrebno da se jedna ovakva ideja razvije i zaživi; Treća emisija ima takođe 6 priloga i to su: Reportaža iz Svilajnca, razvoj biznisa na nivou lokalne zajednice; Porodična zadruga kao model uspeha, proizvodnja crkvenih kandila i kruna, porodični biznis koji se generacijski prenosi u porodici Pančić; Kinoteka kao institucija, projekti i planovi, koliko je uticala na ljubitelje filma; Kućna radinost, proizvodnja sapuna, da li je moguće razviti posao u svom domu; Odgajivačnice rasnih pasa, zarada od prodaje i takmičenja; Moda za poneti, primenjeni dizajn kroz prizmu preduzetništva i prodaja preko društvenih mreža (Facebook). Poslednja, četvrta emisija sadrži objedinjene i najinteresantnije delove priloga iz prethodnih emisija.

Počev od kraja jula 2011, na 17 ANEMovih lokalnih i regionalnih TV stanica se emituje ovaj serijal,  a stanice na kojima se može pogledati ovaj program su:  RTV VK, Kikinda; RTV Caribrod, Dimitrovgrad; TV Leskovac, Leskovac; TV Niška, Niš; TV Spektar, Sombor; TV Smederevo, Smederevo; RTV OK, Kovačica; RTV Pančevo, Pančevo; RTV Mag Obrenovac; TV Alfa, Užice; TV Čačak, Čačak; Timočka TV, Zaječar; TV Jedinstvo, Novi Pazar; RTV Trstenik, Trstenik;  RTV YU Eco, Subotica; RTV Mlava, Petrovac na Mlavi i B92 Info, Beograd

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs