Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

20. 09. 2010

TV EMISIJA „MLADGRAD 2010“

Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa Građanskim inicijativama, ANEM je obezbedio svojim TV stanicama još jednu besplatnu produkciju za emitovanje, TV emisiju „MLADGRAD 2010".

Građanske inicijative, u saradnji sa ministarstvima za omladinu i sport i državnu upravu i lokalnu samoupravu, obeležavajući Međunarodni dan mladih i godinu koju su UN posvetile ovoj populaciji, ustanovile su i dodelile prvo priznanje MLADGRAD. Mladalački dinamična i vedra TV emisija „MLADGRAD 2010" predstavlja kriterijume, nagradu i njene dobitnike, a cilj joj je da javnost upozna sa najboljim primerima brige o mladima u Srbiji. U ovom TV programu o svojim uspesima govore opštinski čelnici, omladinski aktivisti i predstavnici Kancelarija za mlade iz nagrađenih mesta. Šta za mlade u Zaječaru znači prostor koji su dobili da se u njemu okupljaju, koliko je lakše skejterima i mladim ljubiteljima ekstremnih sportova otkad imaju svoje mesto u Subotici, ali i koliko je važno informisanje mladih za Obrenovac i Srbiju, objašnjavaju mladi stanovnici opština koje su prepoznale da u njih vredi ulagati. U emisiji su svoje mesto našli i drugi dobitnici navedene nagrade kao što su gradovi Loznica, Subotica, Valjevo, Sombor, Pančevo, Ivanjica, Sremska Mitrovica, beogradske opštine Zvezdara i Palilula, kao i Bujanovac, Mali Iđoš i Kosjerić za institucionalno i kontinuirano posvećenje pažnje životu i radu mladih uz podržavanje njihovih ideja i aktivnosti. Posebnu nagradu MLADGRAD zaslužio je Zaječar, dodelivši lokalnoj omladinskoj inicijativi gradski prostor i time doprineo razvoju omladinske kulture i umetnosti. Za slične korake pohvaljeni su i Grad Sombor, beogradske opštine Savski venac i Novi Beograd i opština Nova Varoš. Pored gradova i opština, mediji: Web portali YOUTH.RS i INFOSTUD.COM, Radio Zrenjanin, kruševački nedeljnik Grad, Radio televizija Srbije, Radio 021 i Radio Novi Sad, odlikovani su MLADGRAD-om, jer su posebno otvoreni za pitanja mladih, a na svoj način takođe doprinose unapređenju njihovog položaja.

TV Emisija „MLADGRAD 2010" besplatno će se emitovati na 25 ANEMovih lokalnih i regionalnih TV stanica širom Srbije. To su: TV Alfa, Užice, TV Pančevo, Pančevo, TV Jedinstvo, Novi Pazar, TV Yu Eco, Subotica, TV VK, Kikinda, TV Spektar, Sombor, TV Niška, Niš, TV Caribrod, Dimitrovgrad, TV Smederevo, Smederevo, TV OK, Kovačica, TV Valjevo, Valjevo, TV Leskovac, Leskovac, TV Kruševac, Kruševac, TV Trstenik, Trstenik, TV Prima, Bajina Bašta, TV Kragujevac, Kragujevac, TV Požega, Požega, Novosadska TV, Novi Sad, TV Santos, Zrenjanin, TV Mlava, Petrovac na Mlavi, Timočka TV, Zaječar, TV Čačak, Čacak, TV Nezavisna 017, Vranje, TV Soko, Sokobanja i TV Kraljevo, Kraljevo.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs