Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

05. 05. 2010

TV SERIJAL “SOFA”

ANEM je, u još jednoj saradnji sa produkcijom „ShockArt" i autorkom, Oliverom Miloš Todorović, obezbedio svojim stanicama besplatno emitovanje 6 polusatnih emisija novog TV serijala "Sofa".

Ovaj ciklus TV serijala „Sofa" ima za cilj da utiče na promenu tradicionalnih zabluda duboko ukorenjenih u naš mentalitet, kroz razgovore sa uvaženim individualcima i intelektualcima,  koji nisu medijski eksponirani, a koje sredina prepoznaje i vrednuje kao izuzetne i kvalitetne ljude, uvažavajući ih i kao stručnjake u oblastima kojima se bave. Gosti ovih epizoda su: Zijah Sokolović - glumac, Mileta Prodanović - slikar i pisac, Svenka Savić - profesorka emerita, Žikica Simić - psiholog i rok publicista, Igor Milanović - trener vaterpolo kluba Partizan i Nadežda Milenković - kreativna direktorka reklamnih kampanja.

Serijal otvara pitanja poput: Ako ovaj svet ne počiva na istinama, nego na zabludama, da li onda mirni, dobri, strpljivi i pravedni, oni koji čekaju, pomeraju svet ili se iplati biti Don Kihot? Kako pobediti novokomponovanu duhovnost? Da li je zabluda da je status romske žene zacrtan rođenjem? Da li je u vremenu masovnosti muzičke industrije i globalizacije, rokenrol kao socijalni fenomen još uvek jedina zabluda u koju verujemo? Da li je zabluda da je osnovna funkcija sporta psihofizičko zdravlje, da li roditelji, u ime zdravlja deteta, u stvari, hoće šampiona? Da li je naivno shvatanje da je sport koji propagira zdrav duh, oslobođen od ekonomskih interesa koji ujedinjuju političare, mafiju i kriminal? Da li je zabluda da kod nas marketinški posao dobijaju samo najbolji ili je važno da si "u ekipi"? Gosti iznose svoje stavove o svim ovim pitanjima, otvoreno i bez političkih fraza.

Nakon beogradske premijere serijala na televiziji Studio B, ANEMove stanice su dobile  pravo ekskluzivnog premijernog emitovanja u svojim gradovima, čime će se postići i nacionalna pokrivenost, s obzirom da nijedna nacionalna TV stanica nije emitovala ovaj ciklus serijala.

Počev od maja 2010. godine serijal besplatno emituje 25 ANEMovih lokalnih i regionalnih TV stanica, i to: RTV OK, Kovačica, TV Pirot, Pirot, RTV Bor, Bor,  TV Alfa, Užice, TV VK, Kikinda, RTV Pančevo, Pančevo, RTV Caribrod, Caribrod, TV Apolo, Novi Sad, RTV Zaječar, Zaječar, RTV Kraljevo, Kraljevo, TV 017, Vranje, RTV Mag, Obrenovac, TV Leskovac, Leskovac, RTV Prima, Bajina Bašta, RTV Kruševac, Kruševac, RTV Sokobanja, Sokobanja, TV Niška, Niš, TV Spektar, Sombor, TV Jedinstvo, Novi Pazar, RTV Trstenik, Trstenik, RTV Ćuprija, Ćuprija, TV Valjevo, Valjevo, TV Čacak, Čacak, RTV Santos, Zrenjanin i RTV Mlava, Petrovac na Mlavi.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs