Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Ostale aktivnosti

12. 03. 2010

Kampanja "Zaustavimo nasilje zajedno"

ANEM je podržao novu kampanju UNICEFa i Ministarstva prosvete Republike Srbije, pod nazivom "Zaustavimo nasilje zajedno", koja se realizuje u okviru programa "Škola bez nasilja". Kampanja se sprovodi s ciljem da se podstakne motivacija zaposlenih u školama, učenika, roditelja i svih građana, da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja nad i među učenicima.

Sveobuhvatna kampanja razvijena je na osnovu rezultata evaluacije programa "Škola bez nasilja'', koji pokazuju da 65% dece bar jednom u tri meseca iskusi neki oblik nasilja, a da čak 44% dece pamti da je imalo takva iskustva tokom celokupnog školovanja. UNICEF novom kampanjom želi da se sada, nakon što je javnost upoznata sa problemom nasilja i posle 5 godina postojanja programa za prevenciju nasilja u školi, skrene pažnja na to da nijedan pojedinac u našem društvu ne sme da bude pasivni posmatrač, da zatvara oči kada vidi slučaj nasilnog ponašanja i da očekuje da neko drugi nešto preduzme, nego da je obaveza svakog od nas da se aktivno uključi i reaguje na nasilje.

ANEM je podržao ovu kampanju besplatnim emitovanjem spotova "Zaustavimo nasilje zajedno", tokom marta i do polovine aprila. Spotove, koji su najvažniji deo kampanje, emituje 18 ANEMovih TV stanica i to: RTV OK, Kovačica, RTV Caribrod, Caribrod, RTV Prima, Bajina Bašta, TV Sremska, Šid, RTV Kraljevo, Kraljevo, TV Valjevo, Valjevo, RTV Nišava, Nis, TV Požega, Požega, RTV VK, Kikinda, Niška TV, Niš, RTV Pannon, Subotica, RTV Spektar, Sombor, RTV Kragujevac, Krgujevac, RTV Trstenik, Trstenik, TV Alfa, Užice, RTV Pančevo, Pančevo, TV Leskovac, Leskovac i RTV Ćuprija iz Ćuprije.

U nastavku možete pogledati spotove kampanje "Zaustavimo nasilje zajedno"

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs