Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

04. 08. 2011

ZARADE KASNE, DOPRINOSI MINIMALNI

Aranđelovac, 04.08.2011. (Tanjug) - Zaposlenima u RTV "Šumadija" u Aranđelovcu plate kasne tri do četiri meseca, a doprinosi na zarade se uplaćuju po najnižoj lestvici, rečeno je juče na konferenciji za novinare.

Ona je sazvana pošto iz opštine, iz čijeg se budžeta dobrim delom finasira ta kuća, nije stigao odgovor na zvaničan dopis u kom se zahteva redovnost u isplati ličnih dohodaka.

"Kolektivni ugovor sa poslodavcem još uvek nije potpisan, a opština, kao naš osnivač, permanentno nas ignoriše. Ne samo što nam zakida ionako niske zarade nego što u poslednjih godinu dana, otako je uspostavljena nova vlast, niko od funkcionera nije našao za shodno da gostuje na našoj televiziji, iako su redovno pozivani", rekao je snimatelj Slobodan Boki Marković.

Istovremeno, ti isti funkcioneri se "ne skidaju" sa privatne televizije "Sunce", koju opština redovno plaća na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji, uz naknadu od 2,5 miliona dinara na godišnjem nivou, rekao je Marković.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs