Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

29. 07. 2011

BIVŠI RADNICI TUŽILI RADIO PIROT

Pirot, 29.07.2011. (Danas) - Petoro bivših radnika Javnog preduzeća Radio Pirot proglašenih tehnološkim viškom pojedinačno su tužili svoju bivšu firmu zbog neisplaćene jedne i po zarade i regresa i neiskorišćenog godišnjeg odmora. Oni su kao tehnološki višak pre više od četiri meseca uz otpremnine otišli iz tog medija.

Direktorka i glavna i odgovorna urednica Radio Pirota Olivera Kitanović rekla je da je stigla jedna tužba. Ona je dodala i da je ne iznenađuje što nekadašnji radnici pokušavaju da ostvare prava za koja misle da im pripadaju, pošto su ostali bez zaposlenja.
- Kako će se stvari razvijati videćemo na sudu. Interesantno je da je osoba koja je podnela tužbu svojevremeno sama izrazila želju da ode i dobila otpremninu kao i svi ostali - navela je Kitanovićeva. U ovu medijsku kuću stigla je za sada samo tužba bivše novinarke Snežane Manić koja je dobila otpremninu od 280.000 dinara.

- Mi koji smo sredinom marta otišli iz radija dobili smo najmanje otpremnine. Kolege koji su ranije odlazili kao tehnološki višak dobijale su više. Zaostala jedno i po plata je trebalo da nam se isplati u roku od 30 dana, a nije isplaćena - kazala je Manićeva.
Među onima koji su tužili taj radio je i bivši zaposleni novinar Ljubiša Stojanović koji je dobio otpremninu od 240.000 dinara.
- Nije nam isplaćena zaostala jedno i po plata, kao ni regres za tri godine i nismo iskoristili ceo godišnji odmor koji nam sleduje. Zbog toga smo tužili svoju bivšu firmu - naveo je on dodajući da njihova potraživanja iznose oko 160.000 dinara po radniku.
Javno preduzeće Radio Pirot ni posle četvrte aukcije nije prodat jer nije bilo kupaca.

Član Opštinskog veća zadužen za vanprivredu Boban Nikolić izjavio je da će se, budući da Radio nije privatizovan, na sednicama Opštinskog veća i Skupštine raspravljati o položaju i finansiranju Radija do kraja godine.

Pre nekoliko meseci, Upravni odbor Radio Pirota je uradio novu sistematizaciju radnih mesta i na zahtev osnivača, Skupštine opštine Pirot, smanjio broj zaposlenih sa 11 na šest.


\Otpremnine radnicima isplaćene su iz budžeta Skupštine opštine Pirot. To je jedini neprivatizovani medij u Pirotu. Pored Radio Pirota postoje još dve privatne radio stanice, dve privatne televizije i dva privatna lista.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs