Home  /  Medijska scena  /  Arhiva vesti do septembra 2011.

26. 12. 2008

RRA UGASILA 95 RADIO I TV STANICA

Beograd, 26.12.2008. (RTV) - Republička radiodifuzna agencija je od 31. avgusta do danas donela 95 rešenja za gašenje emitera koji nemaju dozvolu za rad, izjavio je zamenik predsednika RRA Goran Karadžić.

On je na konferenciji za novinare precizirao da je reč o 86 radio i devet televizijskih stanica od kojih je 56 dobrovoljno prestalo da radi, 24 su ugašene, dok je preostalih 15 u postupsku gašenja.

Karadžić je izrazio uverenje da će ti postupci biti završeni do početka februara 2009. godine.

Prema njegovim rečima, podneto je 69 prekršajnih i dve krivične prijave protiv vlasnika radio i televizijskih stanica koji nemaju dozvolu za rad.

"Doneta je i jedna presuda protiv fizičkog lica koje je novčano kažnjeno sa 20.000 dinara", naveo je Karadžić i dodao da su mediji koji nemaju dozvolu za rad morali da prekinu emitovanje programa do 31. avgusta.

On je poručio da neće biti izuzetaka i da će svi emiteri koji nemaju dozvole za rad biti ugašeni.

Predstavnik Republičke agencije za telekomunikacije (RATEL) Dušan Jokanović rekao je da je ostalo još da se provere emiteri na oko 25 do 30 odsto teritorije Srbije.

On je naveo da pronalazak nelegalnih emitera otežava to što većina tih radio i TV stanica menjaju vlasnika i frekvenciju na kojoj emituju program.

Predsednica Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Nadežda Gaće rekla je da emiteri koji rade bez dozvole ugrožavaju legalne radio i TV stanice.

Gaće je kazala da se to posebno vidi u sferi oglašavanja, jer nelegalni emiteri traže manje novca za oglašavanje od legalnih i time ugrožavaju konkurenciju na tržištu.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs