Home  /  Medijska scena  /  Region i svet

30. 04. 2015

Počelo emitovanje RTRS plus programa

30.4.2015. (Politika) - RTRS plus je novi prostor za sve ono što televiziju Republike Srpske čini javnim servisom.

Tokom 23 godine postojanja, ovaj medijski javni servis nastojao je da zadrži poverenje gledalaca, ali i da odgovori svim izazovima, pružajući kvalitetne i proverene informacije.

Radiotelevizija Republike Srpske napravila je još jedan važan iskorak, započevši emitovanje programa RTRS plus.

Prvobitna namera bila je prikazivanje više sadržaja iz oblasti obrazovanja, kulture, priča iz sporta, kao i domaćeg i stranog dokumentarnog programa, manje zastupljenih, a izrazito kvalitetnih priča.

To je dokaz da je RTRS, svake godine, sadržajno i tehnički sve napredniji, a uz RTRS plus biće još kvalitetniji, i dalje najgledanija televizija u Republici Srpskoj.

RTRS plus će u najgledanijim i najatraktivnijim terminima, od 20 časova, emitovati programski kvalitetan sadržaj iz oblasti kulture, sporta, dokumentarnog filma i muzike.

Poseban akcenat biće stavljen na kvalitetne domaće programske sadržaje, kojima će biti promovisani domaći sportisti, kulturni radnici, kao i rad i obrazovanje studenata Akademije umetnosti. Na programu RTRS plus svi ljubitelji dobrog filmskog i serijskog programa moći će, u stalnom terminu kroz „Sagorijevanje", petkom i subotom od 20.00 do 24.00, gledati serije i filmove.

Drugi program gledaoci mogu pratiti posredstvom kablovskih operatera i satelita u inostranstvu.

Program RTRS-a, kao i do sada, biće baziran na informativnim sadržajima i vestima, sa brzim i sveobuhvatnim informacijama, dok će program RTRS plus promovisati kulturnoobrazovne, sportske i druge sadržaje, ispunjavajući tako nezaobilaznu ulogu jednog javnog servisa. Uz ove sadržaje, treba izdvojiti emisije kao što je: „Besjednik", čija je karakteristika gost urednik, koji određuje temu, predlaže dva gosta i sa njima 50 minuta razgovara. Teme o kojima razgovaraju su univerzalne i imaju vidljive ili prikrivene refleksije na Republiku Srpsku, BiH ili Balkan.

„Moja Republika" je emisija koja predstavlja hroniku regija Republike Srpske i bavi se problemima sa kojima se suočavaju građani tih regija, ali i njihovim uspesima.

„RTRS 7" namenjena je promociji programa i aktivnostima RTRSa. „Blog" je petominutni televizijski format u kojem najeminentnije ličnosti iz različitih sfera društvenog života regiona, govore o temama, pojavama i fenomenima, koje zaokupljaju njihovu kreativnu, profesionalnu pažnju.

Emisija „Art mašina" nudi 50 minuta najraznovrsnijih tema iz kulture. Emisija „Scena" ima za cilj da gledaoce zabavi zanimljivostima o poznatima iz sveta mode, muzike, sporta i filma. Pri osmišljanju sadržaja za novi program uredništvo se vodilo željama gledalaca, uz uvažavanje svih kritika.

Program RTRS plus je novi prostor za sve ono što Televiziju Republike Srpske čini javnim servisom. Tokom 23 godine postojanja, ovaj medijski javni servis nastojao je da zadrži poverenje gledalaca, ali i da odgovori svim izazovima, pružajući kvalitetne i proverene informacije.

Tako je bilo tokom prethodne 23 godine, tako će biti i narednih godina, ali od sada sa dva programa. RTRS ima vrlo kvalitetan kadar i iskusnu ekipu koja, uz veliki broj mladih saradnika, čini dobitnu kombinaciju. Ono što sledi u narednom periodu jeste okončanje procesa digitalizacije, međutim, taj proces ne zavisi samo od ove medijske kuće.

RTRS nastoji da u toku ove godine gledaocima ponuditi digitalnu sliku, čime će program javnog RTV servisa Republike Srpske biti audiovizuelno kvalitetniji.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs