Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

16. 09. 2014

Poziv na seminar: Sloboda izražavanja i pravo na privatnost - Rok:1.10.2014.

(NUNS) - Treći u seriji seminara „Sloboda izražavanja i pravo na privatnost" biće održan 10. oktobra 2014. godine u Novom Sadu, u hotelu "Prezident", a namenjen je novinarima i urednicima elektronskih i štampanih medija iz Vojvodine.

Predavači - strani i domaći eksperti govoriće o praksi Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, slobodi izražavanja i pravu na privatnost, zaštiti privatnosti i ličnih podataka, pravu na pristup informacijama od javnog značaja, etičkim standardima u novinarstvu itd.

Zainteresovani treba da popune prijavni formular i pošalju ga na e-mail: sekretar@nuns.rs najkasnije do 01. oktobra 2014. godine.

Za učesnike iz udaljenijih gradova (Alibunar, Apatin, Bela Crkva, Čoka, Kanjiža, Kikinda, Nova Crnja, Novi Kneževac, Senta, Sombor, Subotica, Plandište, Šid) obezbeđeno je jedno noćenje u hotelu "Prezident" uoči seminara, dok će putni troškovi biti plaćeni svim učesnicima koji nisu iz Novog Sada.

Seminar je deo regionalnog projekta „Unapređenje slobode izražavanja i informisanja i slobode medija u Jugoističnoj Evropi" čiji je cilj imaju unapređenje institucionalnog okvira za slobodu izražavanja, poboljšanje kvaliteta novinarstva i uspostavljanje pluralističkog načina izveštavanja medija u Jugoistočnoj Evropi, a u skladu sa standardima Saveta Evrope.

Cilj seminara je diskusija o slobodi izražavanja i pravu na privatnost, pravima koja su garantovana Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. 

Edukacije na istu temu već su u aprilu i maju održane u Nišu i Užicu (Zlatibor), dok će seminar za novinare iz Beograda i okolnih gradova biti održan 17. oktobra.


Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 011 334 32 55 i 066 88 22 000.

Agendu seminara i registracioni formular možete preuzeti sa sajta NUNS-a.  

 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs