Home  /  Medijska scena  /  Konkursi

16. 01. 2015

Otvoren konkurs za Balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu - Rok: 25.2.

Dobar si, ali želiš da postigneš savršenstvo? Ukoliko želiš da postaneš profesionalac na svetskom nivou, ovo je prvi korak ka napretku. Ne propustite priliku da dobijete profesionalnu podršku vrhunskog kvaliteta, da sarađujete sa iskusnim domaćim i stranim novinarima i urednicima, koji će vam pružiti profesionalnu podršku svetskog standarda, ali i da učestvujete u profesionalnim seminarima i da vidite vašu priču objavljenu širom Evrope.


Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Kosova i Grčke pozvani su da se prijave na deveti po redu konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost.

Svake godine biramo deset novinara koji dobijaju novčanu i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja u vezi sa temama značajnim za region i Evropsku uniju. Tema 2015. godine: VREDNOSTI.

Pošalji nam svoju aplikaciju i objasni kako vidiš VREDNOSTI!

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2000 evra, kao i do 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Osim toga, oni će imati priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima. Članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Rok za prijavljivanje je 25. februar 2015. godine. Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na veb stranici: fellowship.birn.eu.com

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realizuju program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost u cilju podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izveštavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju.

Za dodatne informacije, na raspolaganju je:

Natalia Žaba
Kordinator projekta za stipendije BIRN
Kolarčeva 7/V
11 000 Beograd, Srbija
Tel/fax: +381 40 30 312
Email: fellowship@birn.eu.com
 

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs