ANEM :: Konkursi http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/rss.html Lista vesti sr http://www.anem.org.rs/img/logo.png ANEM :: Konkursi http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/rss.html Konkurs Slavko Ćuruvija fondacije za novinare lokalnih medija http://www.anem.org.rs/story/17791/+Konkurs+Slavko+%C4%86uruvija+fondacije+za+novinare+lokalnih+medija.html Slavko Ćuruvija fondacija raspisala je konkurs za novinare lokalnih štampanih i onlajn medija sa područja Republike Srbije na kojem će pet najboljih predloga za priču od značaja za lokalnu zajednic

Slavko Ćuruvija fondacija raspisala je konkurs za novinare lokalnih štampanih i onlajn medija sa područja Republike Srbije na kojem će pet najboljih predloga za priču od značaja za lokalnu zajednicu biti nagrađeno finansijskom i mentorskom podrškom.

Cilj konkursa "O čemu Srbija ćuti?" je unapređenje znanja i veština novinara lokalnih štampanih i onlajn medija u analitičkom i istraživačkom novinarstvu, kao i pospešivanje saradnje lokalnih medija, uključujući i međusobnu razmenu sadržaja.

Novinari koji se prijavljuju na konkurs trebalo bi da budu zaposleni ili stalni saradnici aktivnih štampanih ili internet medija koji pre svega izveštavaju o pitanjima od značaja za lokalnu zajednicu (opštinu, grad, više opština, okrug).

Predložene teme trebalo bi da se tiču nezavisnosti, javnosti i efikasnosti rada pravosuđa, rada policije i borbe protiv svih vrsta kriminala, transparentnosti budžeta lokalne samouprave i odgovornosti lokalnih funkcionera ili zaštite ljudskih i manjinskih prava.

Ukoliko predložene priče budu imale veliki potencijal ili se budu ticale teme od velikog značaja za određenu lokalnu zajednicu, komisija će razmatrati i druge predloge.

Izabrani novinari će tokom rada na projektu dobijati mesečnu stipendiju, a biće im pokriveni i troškovi rada (komunikacije, prevoz i slično).

Planirano je da rad na priči traje maksimalno četiri meseca - od 1. novembra 2015. do 29. februara 2016. godine.

Novinari treba da uz konkursnu dokumentaciju prilože i pisanu izjavu glavnog i odgovornog urednika medija u kojem rade, kojom urednik potvrđuje da će objaviti tekst na predloženu temu. Fondacija će obezbediti objavljivanje priča u medijima sa nacionalnim pokrivanjem i na taj način obezbediti njihovu dodatnu vidljivost.

Više informacija o proceduri konkurisanja i potrebnoj dokumentaciji može se naći na internet adresi www.slavkocuruvijafondacija.rs.

Prijave sa traženim dokumentima treba podneti najkasnije do 23. oktobra 2015. godine, u 23.59h.

 

Projekat se realizuje uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Američkih Država.

]]>
Wed, 7 Oct 2015 16:10:49 +0100 http://www.anem.org.rs/story/17791/+Konkurs+Slavko+%C4%86uruvija+fondacije+za+novinare+lokalnih+medija
Konkurs za godišnju nagradu „Đoko Vještica“ http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17794/Konkurs+za+godi%C5%A1nju+nagradu+%E2%80%9E%C4%90oko+Vje%C5%A1tica%E2%80%9C.html Udruženje novinara Srbije raspisao je konkurs za novinarsku nagradu „Đoko Vještica".Nagrada za novinarsku humanost dodeljuje se za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima k

Udruženje novinara Srbije raspisao je konkurs za novinarsku nagradu „Đoko Vještica".

Nagrada za novinarsku humanost dodeljuje se za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

Na konkurs se mogu poslati radovi objavljeni u periodu od 22. oktobra 2014. godine do 22. oktobra 2015. godine.

Rok za slanje radova je 22. oktobar, do 12h.

Isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa tv i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, dostaviti na adresu Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd sa naznakom „Za novinarsku nagradu Đoko Vještica".

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće dodeljena 26. oktobra 2015. godine.

Više informacija o konkursu.

]]>
Mon, 5 Oct 2015 16:37:24 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17794/Konkurs+za+godi%C5%A1nju+nagradu+%E2%80%9E%C4%90oko+Vje%C5%A1tica%E2%80%9C
Konkurs za deseti Press Vitez http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17796/Konkurs+za+deseti+Press+Vitez.html Festival Press Vitez je vanstranačka manifestacija, namenjena razvoju žurnalizma, a Zamišljen kao olimpijada TV novinarstva, koja posebnu pažnju pridaje i kameri, montaži, scenariju...Teme su slobodne

Festival Press Vitez je vanstranačka manifestacija, namenjena razvoju žurnalizma, a Zamišljen kao olimpijada TV novinarstva, koja posebnu pažnju pridaje i kameri, montaži, scenariju...

Teme su slobodne, a na Festivalu pravo učešća imaju minijature napravljene u poslednje dve godine. Ako nisu objavljene autor to mora da naglasi u prijavi. Minijature mogu trajati od dva do najviše devet minuta.

Osnovne kategorije festivala:

 • Novinari
 • Kamera
 • Montaža

Rok za pristizanje radova je 20. oktobar 2015. u podne.

Festival očekuje da u minijaturama bude zastupljen antropološki pristup, tj. da bude vidljiv kroki dokumentarni pristup, ili logika društvene hronike, to jest crtice, a u obzir dolaze i vanredno uspeli video-paketi informativnog i zabavnog programa.

Uz svaki rad plaća se kotizacija za selekciju, a njome su obuhvaćeni novinar, snimatelj i montažer. Kotizacija iznosi 1000 dinara, a za učesnike s prostora bivše Jugoslavije iznosi 15 evra po radu.

Svaki paket mora sadržati snimak minijature na CD u DVD formatu u 3 primerka. Radove slati na: Direkcija Festivala Press Vitez, Brigadira Ristića C9/5, 23000 Zrenjanin.

Žiri čini skup TV profesionalaca, univerzitetskih predavača, TV kritičara...

Nagrada se može sastojati od putovanja na internacionalne Festivale, ili može biti nematerijalna, ali je najveća materijalna vrednost rezervisana za gran-pri.

Više informacija o konkursu možete pronaći na sajtu festivala.

]]>
Sun, 4 Oct 2015 16:40:37 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17796/Konkurs+za+deseti+Press+Vitez
Godišnja medijska nagrada za toleranciju http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17795/Godi%C5%A1nja+medijska+nagrada+za+toleranciju.html Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji raspisuje konkurs za Godišnju medijsku nagradu za toleranciju, za najbolje medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskri

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji raspisuje konkurs za Godišnju medijsku nagradu za toleranciju, za najbolje medijske tekstove i priloge na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije.

Pravo na učešće na konkursu imaju novinari i novinarke svih štampanih i elektronskih, lokalnih i nacionalnih medija u Srbiji, koji su objavili tekstove/priloge na temu koja je zadata na konkursu, u periodu od 1. januara 2015. do 15. oktobra 2015. godine. Iz jedne medijske kuće, može da konkuriše više novinara/novinarki, ali svako od njih može da pošalje samo jedan prilog/tekst.

Konkurs traje do 15. oktobra 2015. godine.

Prijave treba poslati na mejl poverenik@ravnopravnost.gov.rs ili poštom na adresu Poverenik za zaštitu ravnopravnosti (za novinarski konkurs), Beogradska 70/I, 11000 Beograd.

Nagrade se dodeljuju u dve kategorije:

 • radijski/TV prilog
 • štampani/online tekst

Najbolji medijski prilozi na konkursu i imena autora i autorki biće proglašeni na Međunarodnoj konferenciji „Srbija na putu tolerancije i nediskriminacije" 16. novembra 2015. godine.

Više informacija o konkursu, nagradama i načinu prijave (pdf)

]]>
Sat, 3 Oct 2015 16:39:18 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17795/Godi%C5%A1nja+medijska+nagrada+za+toleranciju
Konkurs za devetu VIRTUS nagradu za filantropiju http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17793/Konkurs+za+devetu+VIRTUS+nagradu+za+filantropiju.html  Trag Fondacija, uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u partnerstvu sa USAID, raspisala je deveti konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju.Konkurs je otvoren za sve domaće i s

 

Trag Fondacija, uz podršku Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju i u partnerstvu sa USAID, raspisala je deveti konkurs za VIRTUS nagradu za filantropiju.

Konkurs je otvoren za sve domaće i strane kompanije, korporacije, javna i državna preduzeća, mala i srednja preduzeća, medijske kuće, korporativne fondove i fondacije i pojedince. Od prethodne godine konkurs za VIRTUS nagradu otvoren je i za nominacije u oblasti individualnog doprinosa filantropiji. Neprofitne organizacije, javne ustanove i organi uprave nemaju pravo prijave, ali imaju pravo nominovanja kandidata za nagradu.

Rok za prijem prijava je 16. oktobar 2015. godine.

Kandidate za nagrade iz svih oblasti mogu da predlože svi zainteresovani građani, pojedinci, neprofitne organizacije, mediji, PR i marketinške agencije i same kompanije i preduzeća koji imaju programe iz oblasti korporativne filantropije.

VIRTUS nagrada za 2015. godinu biće dodeljena u pet glavnih kategorija:

 • Glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou
 • Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje
 • Nagrada za malo i srednje preduzeće
 • Nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora
 • Nagrada za individualni doprinos filantropiji

Ceremonija proglašenja dobitnika biće održana u Beogradu, krajem januara 2016. godine. O dobitnicima nagrada odlučivaće nezavisni žiri koji čine ugledni pojedinci i stručnjaci iz sveta privrede, civilnog sektora, medija i marketinga.

Dodatne informacije, detaljni uslovi konkursa i prijavni formulari dostupni su na zvaničnominternet sajtu VIRTUS nagrade.

 

Kontakt za dodatne informacije:
Miša Stojiljković, PR VIRTUS nagrade
tel. 064 155 84 39, e-mail: virtuspr@tragfondacija.org

 

]]>
Sat, 3 Oct 2015 16:34:30 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17793/Konkurs+za+devetu+VIRTUS+nagradu+za+filantropiju
Stažiranje novinara i urednika u Dojče vele http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17792/Sta%C5%BEiranje+novinara+i+urednika+u+Doj%C4%8De+vele.html  Stažiranje je moguće u svim DW (Deutsche Welle) delatnostima: televiziji, internet redakciji, radiju, komunikacijama i Dojče vele akademiji. Multimedijalno, regionalno predstavništvo u Bonu omog

 

Stažiranje je moguće u svim DW (Deutsche Welle) delatnostima: televiziji, internet redakciji, radiju, komunikacijama i Dojče vele akademiji. 

Multimedijalno, regionalno predstavništvo u Bonu omogućava stražiranje na radiju i internet redakciji na 30 različitih jezika. Redakcija u Berlinu omogućava televizijsku praksu na engleskom, arapskom, španskom ili nemačkom jeziku. 

Predviđeno je da praksa traje 6 meseci, uz novčanu naknadu praktikantima od, najmanje, 310 evra mesečno. 

Prijave su otvorene za studente i novinare koji već imaju iskustva u radu u medijima. 

Prijave se prihvataju tokom oktobra i aprila.

 

Detaljne informacije i opis potrebne dokumentacije za prijavu

]]>
Fri, 2 Oct 2015 16:32:18 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17792/Sta%C5%BEiranje+novinara+i+urednika+u+Doj%C4%8De+vele
konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova Kolarova“ za najbolji medijski proizvod o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji - rok 15.7.2015. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17651/konkurs+za+dodelu+godi%C5%A1nje+nagrade+%E2%80%9EAna+Njemogova+Kolarova%E2%80%9C+za+najbolji+medijski+proizvod+o+slova%C4%8Dkoj+nacionalnoj+manjini+u+Srbiji+-+rok+15.7.2015..html Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine, 6. maja 2015. godine je raspisao 4. konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova Kolarova" za najbolji medijski proizvod o slovačkoj nacionalnoj

Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine, 6. maja 2015. godine je raspisao 4. konkurs za dodelu godišnje nagrade „Ana Njemogova Kolarova" za najbolji medijski proizvod o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji. Konkurs traje do 15. jula 2015. godine.

Nagrada se dodeljuje za najbolji medijski proizvod, koji se bavi bilo kojim aspektom života slovačke zajednice ili pojedinca koji pripada ovoj zajednici u Srbiji.

Medijski proizvod mora biti objavljen na bilo kom jeziku osim na slovačkom, u štampanim ili elektronskim (radio, TV, internet) medijima.

Radovi koji se prijavljuju na konkurs moraju biti objavljeni ili emitovani u protekloj godini - od 01. avgusta 2014. do 15. jula 2015.

Svaki novinar/ka ima pravo da pošalje maksimum tri priloga. Uz radove koji su na jezicima ostalih nacionalnih manjina treba poslati prevod na slovački ili srpski jezik.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 250 € u dinarskoj protivvrednosti za autora.

Prijavu na konkurs može poslati redakcija ili pojedinac putem pošte na adresu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine,  Bulevar Mihajla Pupina 1/IV, 21000 Novi Sad sa naznakom "za novinarski konkurs".

Uslove konkursa i prijavni formular mozete naci na web stranici http://www.rada.org.rs/sr/konkurs/item/1011-a-n-k-2015/1011-a-n-k-2015.

]]>
Fri, 15 May 2015 09:40:29 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17651/konkurs+za+dodelu+godi%C5%A1nje+nagrade+%E2%80%9EAna+Njemogova+Kolarova%E2%80%9C+za+najbolji+medijski+proizvod+o+slova%C4%8Dkoj+nacionalnoj+manjini+u+Srbiji+-+rok+15.7.2015.
Konkurs za najbolju fotografiju na temu korupcije - Rok: 12.6.2015. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17644/Konkurs+za+najbolju+fotografiju+na+temu+korupcije+-+Rok%3A+12.6.2015..html 12.5.2015. (Transparentnost.org.rs) - Transparency International, Fondacija Thomson Reuters i Međunarodna antikorupcijska konferencija raspisali su konkurs za najbolju fotografiju koja na što maštovit
12.5.2015. (Transparentnost.org.rs) - Transparency International, Fondacija Thomson Reuters i Međunarodna antikorupcijska konferencija raspisali su konkurs za najbolju fotografiju koja na što maštovitiji i snažniji način prikazuje efekte korupcije.


Rok je 12. jun
, autori najboljih fotografija dobiće novčane nagrade, a pobednike (u dve kategorije) očekuju radionica u organizaciji Fondacije Thomson Reuters (svi troškovi plaćeni) i putovanje na Međunarodnu antikorupcijsku konferenciju u Maleziji, u septembru 2015. godine

Detalji o konkursu na sajtu Transparency International


Pogledajte nagrađene fotografije:

https://www.transparency.org/getinvolved/2013photowinners  

]]>
Tue, 12 May 2015 11:53:49 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17644/Konkurs+za+najbolju+fotografiju+na+temu+korupcije+-+Rok%3A+12.6.2015.
Nagrada Evropske komisije „Lorenco Natali“ za doprinos iskorenjivanju siromaštva - Rok: 31.8.2015. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17599/Nagrada+Evropske+komisije+%E2%80%9ELorenco+Natali%E2%80%9C+za+doprinos+iskorenjivanju+siroma%C5%A1tva+-+Rok%3A+31.8.2015..html (izvor: ec.europa.eu) - Ovogodišnja dodela nagrade „Lorenco Natali" je organizovana pod sloganom „Današnje priče mogu promeniti našu sutrašnjicu" i poklapa se sa održavanjem Evropske godine
(izvor: ec.europa.eu) - Ovogodišnja dodela nagrade „Lorenco Natali" je organizovana pod sloganom „Današnje priče mogu promeniti našu sutrašnjicu" i poklapa se sa održavanjem Evropske godine za razvoj. Evropska komisija će u decembru kao i prethodnih godina nagraditi novinare za izvanredan doprinos izveštavanju o razvoju i iskorenjivanju siromaštva.


Na konkurs se mogu prijaviti profesionalni novinari nezavisno od vrste medija za koje rade. Konkurs donosi i jednu novinu: ove godine za nagradu mogu konkurisati i novinari amateri, kao i blogeri.

Žiri će nagraditi po jednog profesionalnog i jednog novinara amatera iz svakog od sledećih regiona: Afrika, arapske zemlje i Bliski istok, Azija i Pacifik, Južna Amerika i Karibi te Evropa.

Pobednici dobijaju trofej i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 evra. Osim toga, pobednici će se takmičiti za dodatnih 5.000 evra odnosno Veliku nagradu na svečanosti dodele u decembru.

UKOLIKO ŽELITE DA SE PRIJAVITE

Ako ste profesionalni ili novinar amater i izveštavali ste o razvoju ili iskorenjivanju siromaštva, možete se prijaviti za učešće ovde do 31. avgusta 2015.

Na konkurs možete poslati članke (u štampanom ili elektronskom obliku) ili reportaže (emitovane na radiju ili televiziji) koji su objavljeni u periodu od 1. septembra 2014. do 31. avgusta 2015.

Ukoliko želite da saznate više o kriterijumima za prijavu, posetite ovaj link.

Ukoliko imate još pitanja, posetite odeljak sa često postavljanim pitanjima ili stupite u kontakt sa našim sekretarijatom.

Ako želite da podržite novinare u njihovim nastojanjima da svojim pričama promene izgled sutrašnjice, pomozite nam u širenju ove vesti!

Promotivni materijal je moguće besplatno preuzeti ovde; dodatni materijal za novinare je dostupan u kutku za informisanje.

]]>
Tue, 5 May 2015 09:46:27 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17599/Nagrada+Evropske+komisije+%E2%80%9ELorenco+Natali%E2%80%9C+za+doprinos+iskorenjivanju+siroma%C5%A1tva+-+Rok%3A+31.8.2015.
Konkurs za novinarsku nagradu http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17521/Konkurs+za+novinarsku+nagradu.html 21.4.2015. (FoNet) - Novosadska novinarska škola saopštila je danas da je do 13. maja otvoren konkurs za nagradu Evropske unije (EU) za istraživačko novinarstvo.Konkurs je otvoren za sve novinare ili

21.4.2015. (FoNet) - Novosadska novinarska škola saopštila je danas da je do 13. maja otvoren konkurs za nagradu Evropske unije (EU) za istraživačko novinarstvo.

Konkurs je otvoren za sve novinare ili grupe novinara koji su u periodu od 1. januara do 31. decembra 2014. godine objavili istraživačke priče o društvenim temama o zloupotrebi moći i osnovnih ljudskih prava, korupciji i organizovanom kriminalu u Srbiji, a sa kojima javnost na drugi način ne bi bila upoznata.

Za nagradu EU za istraživačko novinarstvo mogu se nominovati priče koje su objavljene ili emitovane u bilo kom mediju u Srbiji - štampanom, radio, TV, onlajn mediju ili njihovoj kombinaciji.

Nagrada EU za istraživačko novinarstvo ima cilj da istakne i promoviše izuzetna dostignuća istraživačkih novinara, kao ida unapredi vidljivost kvalitetnog istraživačkog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, navodi se u saopštenju.

Nagradni fond u Srbiji za 2015. godinu iznosi 10.000 evra, a individualne nagrade kretaće se u rasponu od 3.000 do 5.000 evra.

U saradnji sa Fondacijom Gardijan među pobednicima iz svih sedam zemalja biće odabrana najbolja istraživačka priča u regionu, a autor će biti pozvan na studijsko putovanje u Gardijan/Observer.

Procesom dodele nagrade upravlja regionalno partnerstvo organizacija civilnog društva pod vođstvom Mirovnog instituta iz Ljubljane, koje je za ovaj zadatak odabrala Evropska komisija.

Evropska komisija će nadgledati i odobravati svaki važan korak u procesu dodele nagrade, a organizacija iz Srbije koja sprovodi dodelu nagrade je Novosadska novinarska škola, navodi se u saopštenju.

]]>
Tue, 21 Apr 2015 12:43:05 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17521/Konkurs+za+novinarsku+nagradu
Konkurs za novinarsku nagradu „Duško Jovanović“ - Rok: 30.4.2015. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17504/Konkurs+za+novinarsku+nagradu+%E2%80%9EDu%C5%A1ko+Jovanovi%C4%87%E2%80%9C+-+Rok%3A+30.4.2015..html Fondacija "Duško Jovanović" raspisala je konkurs za dodelu međunarodne nagrade za istraživačko novinarstvo.Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na glavnog i odgovornog urednika lista „Dan&

Fondacija "Duško Jovanović" raspisala je konkurs za dodelu međunarodne nagrade za istraživačko novinarstvo.

Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na glavnog i odgovornog urednika lista „Dan" Duška Jovanovića. Dodeljuje se svake četvrte godine, a 27. maja, na dan ubistva Duška Jovanovića, biće dodeljena drugi put.

Nagradu „Duško Jovanović" čine Povelja Fondacije i novčani fond od 20.000 evra. Prva nagrada iznosi 10.000 evra, druga 6.000, a treća 4.000 evra.

Pravo predlaganja kandidata imaju medijske kuće, naučne ustanove, novinarske organizacije, nevladine organizacije, profesionalni novinari i studenti istraživačkog novinarstva iz celog sveta.

Konkurs je otvoren do 30. aprila 2015. godine.

Prijavljeni rad mora biti objavljen u medijima najkasnije do ovog datuma.

Uz prijavni formular, koji se može preuzeti na www.fondacija-duskojovanovic.com, potrebno je priložiti dva primerka rada - jedan na svom jeziku i jedan na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori (crnogorski, srpski, hrvatski ili bošnjački). Ukoliko kandidat prilaže tekst iz štampanih medija važno je da se na fotokopiji ili skeniranom tekstu jasno vidi logo novina, potpis autora i datum objavljivanja.

Forma prijave za TV prilog je DVD ili VHS snimak, za radio MP3 ili audio-kaseta. Uz prijavu za TV i radio prilog potrebno je poslati i potvrdu koju je potpisao urednik ili direktor.

Na konkurs je potrebno je priložiti i prijavno pismo sa sledećim elementima: naziv članka ili serije članaka, kao i ime(na) novinara koji su radili na njima; sažetak istraživačkog novinarskog rada; temu i sinopsis priče, uključujući najvažnije podatke; ocenu doprinosa saznanju istine o određenoj oblasti društvenog života; kako je priča počela (dojava, zadatak, lična inicijativa i slično); najvažnije izvode i primere iz predloženog istraživačkog rada, podatak da li je neko doveo u pitanje istinitost priče - ako jeste objasnite; savet drugim novinarima koji planiraju slične projekte; detaljan opis korišćene naučne metodologije - kako ste potvrdili rezultate metoda koje ste koristili, na koji način su te metode dovele do informacija, da li ste tražili pomoć naučnika - opišite njegov angažman; kratku biografiju kandidata sa fotografijom i obrazloženje kandidature.

Ocenjivanje kandidata vršiće žiri u čijem će sastavu biti jedan predstavnik Fondacije, a ostali članovi biće renomirani poznavaoci oblasti novinarstva.

Ispunjeni prijavni obrazac sa materijalom slati u elektronskoj formi na mejl fondacijadjovanovic@t-com.me ili na adresu Fondacije, Ul. 13. jul b.b., 81000 Podgorica, Crna Gora.

 

]]>
Thu, 16 Apr 2015 16:24:38 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17504/Konkurs+za+novinarsku+nagradu+%E2%80%9EDu%C5%A1ko+Jovanovi%C4%87%E2%80%9C+-+Rok%3A+30.4.2015.
Nagradni konkurs za novinarski doprinos borbi protiv ilegalne trgovine - Rok: 2.6.2015. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17491/Nagradni+konkurs+za+novinarski+doprinos+borbi+protiv+ilegalne+trgovine+-+Rok%3A+2.6.2015..html (Medija centar Niš) - „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini"Ciljevi konkursa i osnovne informacijeIstraživanja koja je sprovela Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) tokom 2013. god

(Medija centar Niš) - „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini"

Ciljevi konkursa i osnovne informacije

Istraživanja koja je sprovela Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) tokom 2013. godine pokazuju da Republika Srbija i njen budžet gube više od tri milijarde evra zbog ilegalne trgovine. To je gotovo 10% ukupnog budžeta Srbije i tim sredstvima bi brojni segmenti (socijalna zaštita, kultura, sport, obrazovanje, zdravstvo) mogli da budu značajno unapređeni.

Iako se tema ilegalne trgovine još uvek smatra isključivom odgovornošću centralnih nivoa vlasti (Ministarstva finansija, Poreske uprave), velika je odgovornost i svakog građanina koji svesno ili nesvesno učestvuje u ilegalnoj trgovini. Novinari na lokalnom nivou mogu da daju svoj doprinos tako što će započeti sistematičnu istraživačku temu o štetnim uticajima ilegalne trgovine, koja ima razarajući efekat ne samo na ekonomiju već i društvo u svim aspektima. S obzirom na razmere ilegalne trgovine i sive ekonomije u Srbiji, Media i reform centar Niš poziva novinare da slanjem svojih objavljenih radova o ovoj temi utiču na javnost informišući je o posledicama, i šireći svest građana da je plaćanje i trgovanje u sivoj zoni zapravo produbljenje problema i dodatna degradacija ukupne ekonomske situacije.

Izveštavanjem o ilegalnoj trgovini:
 • informišemo javnost o temi ilegalne trgovine,
 • gradimo poziciju za suočavanje sa ovim problemom,
 • utičemo na druge da se uključe u rešavanje problema,
 • pokušavamo da utičemo na što bolju primenu regulative koja se tiče problema;
 • podižemo svest građana o važnosti rešavanja ovog društvenog problema i važnosti zajedničkog delovanja,
 • jačamo saradnju medija i relevantnih državnih službi nadležnih za borbu protiv sive ekonomije.

Uslovi

Od učesnika konkursa očekuje se da su u predloženim novinarskim radovima ispunili sledeće uslove:

 • kontinuiranost u izveštavanju o ilegalnoj trgovini (posvećenost temi - kroz dugoročno izveštavanje, istraživanje ili uređivanje sadržaja o ovoj temi)
 • kvalitet sadržaja (objektivnost u izveštavanju; višestrani pristup temi; konkretan efekat proizašao iz novinarskog sadržaja; tehnička opremljenost sadržaja)
 • vidljivost objavljenog sadržaja (pozicioniranost objavljenog sadržaja u datom mediju - udarne strane i termini; na internetu - pozicija na sajtu medijske kuće, prisustvo na društvenim mrežama)
 • nakon prijave putem obrasca za konkurs, kandidat sve objavljene radove treba da podeli sa javnošću putem FB stranice i Twitter naloga „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini": (https://www.facebook.com/iJAkazemNE)
 • poželjno je da su se kandidati ovom temom bavili i ranije; prednost će imati novinari koji se temom bave tokom dužeg perioda. 

Napomena: kandidat u nagradnom konkursu može učestvovati i serijom objavljenih radova o zadatoj temi koje će sukcesivno, a tokom trajanja konkursa, deliti putem društvenih mreža „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini". U tom slučaju potrebno je samo jednom popuniti i poslati prijavni obrazac.

Ko može da se prijavi?

Na nagradni konkurs mogu da se prijave:

 • novinari zaposleni u štampanim i elektronskim medijima sa teritorije Republike Srbije;
 • honorarni novinari u štampanim i elektronskim medijima sa teritorije Republike Srbije; freelance novinari.

Teritorijalni opseg projekta

Imajući u vidu opšti društveni značaj teme konkursa, svoje priloge mogu slati novinari iz cele Srbije. Novinarski prilozi mogu se fokusirati na region, lokalnu samoupravu ili se mogu odnositi na neku temu na nacionalnom nivou.

Šta je potrebno za prijavu?

 • Prijavni formular
 • Rad u elektronskoj formi (tekst, fotografije, video-prilog)
 • Pismo preporuke (opciono)

Kako se prijaviti?

Konkursna dokumentacija treba da bude dostavljena isključivo elektronskim putem. Prijavni formular i pismo preporuke treba da budu u PDF formatu. Prijavni formular ne sme biti popunjen rukom. Internet adresa za slanje dokumentacije je: info@mirc.rs.

Po slanju konkursne dokumentacije mejlom, u narednih 48 sati kandidati dobijaju odgovor da je dokumentacija primljena. U suprotnom, kontaktirajte kancelariju Media i reform centra Niš.

Nepotpune prijave, kao ni prijave pristigle nakon isteka roka konkursa neće biti razmatrane.

Selekcioni proces

Nakon uvida u ispravnost i procene konkursne dokumentacije, selekciona komisija vrši odabir onih kojima će nagrade biti dodeljene. Članovi komisije su predstavnici Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Ekonomskog fakulteta u Nišu, Policijske uprave Niš i organizacija civilnog društva.

Nagrade

Media i reform centar Niš dodeljuje nagrade, i to:

 • laptop kompjuter - za prvo mesto
 • tablet uređaj - za drugo mesto
 • smart telefon - za treće mesto
 • vikend za dve osobe - specijalna nagrada publike zasnovana na broju lajkova i deljenja teksta autora na društvenim mrežama (TW i FB strana „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini")

Do kada traje konkurs?

Konkurs traje od 2. marta 2015. do 2. juna 2015. godine.

Za dodatne informacije kontaktirajte kancelariju Media i reform centra telefonom na broj 018.526.972, ili mejlom na info@mirc.rs.

Konkurs za novinarski doprinos borbi protiv ilegalne trgovine deo je projekta „I ja kažem NE ilegalnoj trgovini", koji Media i reform centar Niš realizuje u okviru Programa „Pokreni se za budućnost" koji finansijski podržava kompanija Filip Moris.

Prijavni formular možete preuzeti ovde . 

]]>
Tue, 14 Apr 2015 14:34:43 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17491/Nagradni+konkurs+za+novinarski+doprinos+borbi+protiv+ilegalne+trgovine+-+Rok%3A+2.6.2015.
FILMART RASPISAO KONKURSE ZA UČEŠĆE NA JUBILARNOM 10. KAMPU „INTERAKCIJA“ I 5. MASTERKLASU „INTERDOC“ http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17355/FILMART+RASPISAO+KONKURSE+ZA+U%C4%8CE%C5%A0%C4%86E+NA+JUBILARNOM+10.+KAMPU+%E2%80%9EINTERAKCIJA%E2%80%9C+I+5.+MASTERKLASU+%E2%80%9EINTERDOC%E2%80%9C.html 23.3.2015. Nezavisni filmski centar „Filmart" iz Požege je raspisao konkurse za učešće na jubilarnom 10. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2015" i 5. Međunarodnom masterkl
23.3.2015. Nezavisni filmski centar „Filmart" iz Požege je raspisao konkurse za učešće na jubilarnom 10. Međunarodnom studentskom filmskom kampu „Interakcija 2015" i 5. Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma „Interdoc 2015".

Ovogodišnji kamp „Interakcija" biće održan od 12. do 29. avgusta 2015. godine, u Požegi, tokom koga će petnaest učesnika, podeljeni u tri ekipe, snimiti tri dokumentarna filma. Na konkurs za učešće na kampu, mogu se prijaviti studenti produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže, koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma. Povodom obeležavanja jubilarnog desetog kampa „Interakcija", pored studenata filmskih škola, pravo učešća na konkursu imaju i bivši učesnici kampa.

Istovremeno sa drugom fazom „Interakcije", od 19. do 28. avgusta 2015. godine, biće održan 5. Međunarodni masterklas dokumentarnog filma „Interdoc 2015", koji će voditi afirmisani reditelji Dragan Elčić i Mladen Matičević. Kroz predavanja i projekcije filmova, predavači će učesnicima masterklasa preneti znanje i iskustvo na temu „Kreativni dokumentarni film". Pored studenata filmskih škola, na konkurs za učešće na masterkalsu, mogu se prijaviti i filmski i televizijski profesionalci, kao i svi oni koji žele da saznaju više o kreativnom dokumentarnom filmu.

Konkurs za učešće na kampu „Interakcija" otvoren je do 15. aprila 2015. godine, dok se zainteresovani za učešće na masterklasu „Interdoc", mogu prijaviti do 10. juna 2015. godine.

Do sada na masterklasu, učestvovalo je 46 učesnika iz 22 zemlje, dok su na kampu „Interakcija", učestvovala 174 učesnika iz 45 zemalja i snimljeno je 35 dokumentarnih filmova. Sedam filmova, snimljenih tokom kampa, osvojilo je osam nagrada na filmskim festivalima u Indiji, Slovačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Makedoniji i Srbiji. Na ovogodišnjem „Kustendorf"-u, film „Ringišpil", snimljen tokom prošlogodišnje „Interakcije", osvojio je nagradu „Vilko Filač" za najbolju fotografiju.

Više informacija o konkurisima, mogu se pronaći na sajtu www.film-art.org
]]>
Mon, 23 Mar 2015 11:50:30 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17355/FILMART+RASPISAO+KONKURSE+ZA+U%C4%8CE%C5%A0%C4%86E+NA+JUBILARNOM+10.+KAMPU+%E2%80%9EINTERAKCIJA%E2%80%9C+I+5.+MASTERKLASU+%E2%80%9EINTERDOC%E2%80%9C
Raspisan konkurs za Betinu fotografiju godine. Rok: 24.4.2015. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17323/Raspisan+konkurs+za+Betinu+fotografiju+godine.+Rok%3A+24.4.2015..html Novinska agencija Beta raspisala je 12. marta konkurs za najbolju novinsku fotografiju godine. Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere s fotografijama snimljenim na tlu jugoistočne Evrope u pe
Novinska agencija Beta raspisala je 12. marta konkurs za najbolju novinsku fotografiju godine. Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere s fotografijama snimljenim na tlu jugoistočne Evrope u periodu april 2014-mart 2015.


To je dvanaesti konkurs pod nazivom "Betina fotografija godine".

Konkurs je otvoren do 24. aprila. Nagrade su novčane i prva iznosi 1.000 evra, druga 750 evra a treća 500 evra u dinarskoj protivvrednosti. Ovogodisnji sponzor nagrada je Denjub fuds grupa (Danube Foods Group).

Članovi žirija ovogodišnjeg Betinog konkursa su Ivana Tomanović, vanredni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu, Predrag Mitić, fotoreporter Večernjih novosti, i Nenad Petrović, urednik Foto redakcije Bete.

Izložba najboljih radova biće odrzana u Etnografskom muzeju od 2. do 12. juna, a vreme otvaranja izložbe i proglasenje pobednika Beta će saopstiti naknadno.


Propozicije i prijave za konkurs nalaze se na internet sajtu Novinske agencije Beta www.betafotokonkurs.com.

]]>
Fri, 13 Mar 2015 15:39:31 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17323/Raspisan+konkurs+za+Betinu+fotografiju+godine.+Rok%3A+24.4.2015.
NUNS objavljuje konkurs za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo 2015. Rok: 4.4.2015. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17322/NUNS+objavljuje+konkurs+za+godi%C5%A1nju+Nagradu+za+istra%C5%BEiva%C4%8Dko+novinarstvo+2015.+Rok%3A+4.4.2015..html NUNS objavljuje konkurs za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo 2015 Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu po deseti put ove
NUNS objavljuje konkurs za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo 2015

 


Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu po deseti put ove godine dodeljuje Nagradu za izuzetnost u istraživačkom novinarstvu.

 

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije:

1. Elektronski mediji (radio i televizija)

2. Štampani mediji

3. Onlajn mediji


Za nagradu mogu da konkurišu autori radova objavljenih u medijima Srbije od 1. aprila 2014. do 1. aprila 2015. godine.
Krajnji rok za prijavu na konkurs je 4. april 2015. godine. Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

Nagrade se dodeljuju za istraživačke novinarske radove, koji se bave temama od velike važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

Tri nominovana rada u svakoj kategoriji biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni sa po 100.000,00 dinara.

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najmanje nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati povodom Dana slobode medija 3. maja.

Forma prijave

Prijava bi trebalo da sadrži:

1. popunjen prijavni formular 

2. tekst ili prilog u štampanoj ili elektronskoj formi ili link web strane medija na kojoj je tekst ili prilog objavljen
 
3. potvrdu redakcije, potpisanu od strane urednika ili direktora, sa podacima o tome kada je i gde prilog, odnosno tekst objavljen.


* Za prijavu kandidata iz štampanih medija važno je da se na fotokopiji ili skeniranom tekstu jasno vidi logo novine, potpis autora i datum objavljivanja.

* Forma prijave TV priloga je DVD snimak ili link na kome je snimak objavljen. Za kategoriju onlajn medija potrebno je poslati link objavljenog rada.

Prijave se mogu poslati poštom na adresu:

Nezavisno udruženje novinara Srbije, Resavska 28, II sprat, 11 000 Beograd, sa naznakom „za konkurs" ili predati lično. Prijave se mogu poslati i elektronskom poštom na mail tamara.filipovic@nuns.rs.

Za tačnost sadržaja novinarskih radova, odgovaraju redakcije koje su ih objavile.

Sve ostale informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs ili telefonom 011 3343 -255.

Sekretarijat NUNS-a

]]>
Fri, 13 Mar 2015 15:34:13 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17322/NUNS+objavljuje+konkurs+za+godi%C5%A1nju+Nagradu+za+istra%C5%BEiva%C4%8Dko+novinarstvo+2015.+Rok%3A+4.4.2015.
Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje iz oblasti javnog informisanja za 2015. godinu http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17263/Pokrajinski+sekretarijat+za+kulturu+i+javno+informisanje+iz+oblasti+javnog+informisanja+za+2015.+godinu.html Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanja je raspisalo konkurse za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za 2015. godinu i to za sledeće oblasti:Konkurs za sufinansiran

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanja je raspisalo konkurse za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za 2015. godinu i to za sledeće oblasti:

 • Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini. 
 • Konkurs za podsticanje javnog informisanja na srpskom jeziku u zemljama u okruženju.
 • Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osetljivih grupa u 2015. godini.
 • Konkurs za unapređenje profesionalnih standarda u 2015. godini. 

Konkursi su otvoreni do 9. marta 2015. godine.

Detaljnije o svakom konkursu možete pogledati u nastavku.

]]>
Mon, 2 Mar 2015 09:59:35 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17263/Pokrajinski+sekretarijat+za+kulturu+i+javno+informisanje+iz+oblasti+javnog+informisanja+za+2015.+godinu
MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA JE RASPISALO KONKURSE ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA U OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA ZA 2015. GODINU http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17167/MINISTARSTVO+KULTURE+I+INFORMISANJA+JE+RASPISALO+KONKURSE+ZA+SUFINANSIRANJE+PROJEKATA+U+OBLASTI+JAVNOG+INFORMISANJA+ZA+2015.+GODINU.html Ministarstvo kulture i informisanja je raspisalo konkurse za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za 2015. godinu i to za sledeće oblasti:Konkurs za sufinansiranje projekata koji se

Ministarstvo kulture i informisanja je raspisalo konkurse za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja za 2015. godinu i to za sledeće oblasti:

 • Konkurs za sufinansiranje projekata koji se realizuju putem elektronskih medija sa sedištem na teritoriji AP Kosovo i Metohija u 2015. godini. Detaljnije o konkursu možete pogledati ovde.
 • Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina u 2015. godini. Detaljnije o konkursu možete pogledati ovde.
 • Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2015. godini. Detaljnije o konkursu možete pogledati ovde.
 • Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osoba sa invaliditetom u 2015. godini. Detaljnije o konkursu možete pogledati ovde.
 • Konkurs za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2015. godini. Detaljnije o konkursu možete pogledati ovde.
 • Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona u 2015. godini. Detaljnije o konkursu možete pogledati ovde.

Konkursi su otvoreni do 3. Marta 2015. godine.

]]>
Tue, 3 Feb 2015 16:08:48 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17167/MINISTARSTVO+KULTURE+I+INFORMISANJA+JE+RASPISALO+KONKURSE+ZA+SUFINANSIRANJE+PROJEKATA+U+OBLASTI+JAVNOG+INFORMISANJA+ZA+2015.+GODINU
Otvoren konkurs za Balkanske novinarske stipendije za 2015. godinu - Rok: 25.2. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17089/Otvoren+konkurs+za+Balkanske+novinarske+stipendije+za+2015.+godinu+-+Rok%3A+25.2..html Dobar si, ali želiš da postigneš savršenstvo? Ukoliko želiš da postaneš profesionalac na svetskom nivou, ovo je prvi korak ka napretku. Ne propustite priliku da dobijete profesionalnu podršku vrhunsk
Dobar si, ali želiš da postigneš savršenstvo? Ukoliko želiš da postaneš profesionalac na svetskom nivou, ovo je prvi korak ka napretku. Ne propustite priliku da dobijete profesionalnu podršku vrhunskog kvaliteta, da sarađujete sa iskusnim domaćim i stranim novinarima i urednicima, koji će vam pružiti profesionalnu podršku svetskog standarda, ali i da učestvujete u profesionalnim seminarima i da vidite vašu priču objavljenu širom Evrope.


Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Kosova i Grčke pozvani su da se prijave na deveti po redu konkurs za dodelu Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost.

Svake godine biramo deset novinara koji dobijaju novčanu i profesionalnu podršku za svoja prekogranična istraživanja u vezi sa temama značajnim za region i Evropsku uniju. Tema 2015. godine: VREDNOSTI.

Pošalji nam svoju aplikaciju i objasni kako vidiš VREDNOSTI!

Kandidati koje izabere nezavisna komisija dobiće stipendije u iznosu od 2000 evra, kao i do 2000 evra za troškove putovanja i istraživanja. Osim toga, oni će imati priliku da unaprede svoj rad kroz učešće na seminarima i saradnju sa međunarodno priznatim urednicima. Članci će biti objavljeni na engleskom i lokalnim jezicima u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Osim toga, tri najbolja članka će dobiti nagrade u iznosu od 4000, 3000 i 1000 evra.

Rok za prijavljivanje je 25. februar 2015. godine. Formular za prijavu, uputstva i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na veb stranici: fellowship.birn.eu.com

ERSTE Fondacija i Fondacija za otvoreno društvo, u saradnji sa Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realizuju program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost u cilju podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izveštavanju o temama koje su od ključne važnosti za čitav region i Evropsku uniju.

Za dodatne informacije, na raspolaganju je:

Natalia Žaba
Kordinator projekta za stipendije BIRN
Kolarčeva 7/V
11 000 Beograd, Srbija
Tel/fax: +381 40 30 312
Email: fellowship@birn.eu.com
 

]]>
Fri, 16 Jan 2015 13:15:49 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17089/Otvoren+konkurs+za+Balkanske+novinarske+stipendije+za+2015.+godinu+-+Rok%3A+25.2.
Društvo novinara Vojvodine - Konkursi za novinarske nagrade http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17088/Dru%C5%A1tvo+novinara+Vojvodine+-+Konkursi+za+novinarske+nagrade.html Na osnovu odredaba člana 45, 46. i 47. Statuta i Pravilnika o nagrađivanju članova Društva novinara Vojvodine, Upravni odbor DNV raspisujeKONKURSza jednogodišnje nagrade za najuspelija novinarska ostv
Na osnovu odredaba člana 45, 46. i 47. Statuta i Pravilnika o nagrađivanju članova Društva novinara Vojvodine, Upravni odbor DNV raspisuje
KONKURS
za jednogodišnje nagrade za najuspelija novinarska ostvarenja u 2014:

Svetozar Miletić - za životno delo,

Jaša Tomić - za celokupno jednogodišnje stvaralaštvo,

dr Petar Drezgić - za najbolji novinarski prikaz o poljoprivredi,
 
Dimitrije Frušić - seriju natpisa-emisija ili uređivački rad,
 
Spomenicu Dušan Šijački - za zapažena fotoreporterska ostvarenja.

Do 14. februara 2015. sve blagovremeno pristigle predloge aktiva, redakcija, ostalih zainteresovanih organizacija i udruženja, kao i pojedinaca, vrednovaće posebno obrazovani žiri.

Najveća jednogodišnja priznanja, koja DNV od 2000. tradicionalno  dodeljuje svojim članovima, biće uručena na svečanosti povodom 21. februara - DANA NOVINARA VOJVODINE, ustanovljenog u znak  sećanja na izlazak prvog broja Miletićevog lista Zastava 1866. u Pešti, a godinu dana potom štampanog u Novom Sadu.

I ovom prilikom pozivamo stare članove DNV da obnove upis, kao i sve ostale novinare da nam se pridruže.

O uslovima prijema u članstvo zainteresovani se mogu obavestiti na  sajtu www.dnv.co.rs, lično se obratiti na e-mail dnvojvodine@gmail.com ili pozivom na 021. 66.23.321; 66.23.303 i 064.623.28.18.


Za Društvo novinara Vojvodine Mladen Bulut, predsednik

 

]]>
Thu, 15 Jan 2015 13:04:13 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/17088/Dru%C5%A1tvo+novinara+Vojvodine+-+Konkursi+za+novinarske+nagrade
KONKURS ZA OVOGODIŠNJA PRIZNANJA UEPSA http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16975/KONKURS+ZA+OVOGODI%C5%A0NJA+PRIZNANJA+UEPSA.html Uoči tradicionalnog Dana propagandista na kom UEPS - Udruženje za tržišne komunikacije Srbije dodelom svojih godišnjih priznanja svečano zaključuje poslovnu godinu, u završnu fazu ulaze aktivnosti na
Uoči tradicionalnog Dana propagandista na kom UEPS - Udruženje za tržišne komunikacije Srbije dodelom svojih godišnjih priznanja svečano zaključuje poslovnu godinu, u završnu fazu ulaze aktivnosti na predaji, selektovanju i obradi prispelih radova.


UEPS-ova priznanja su poslenicima iz ove branše značajan marker u profesionalnom delanju. Nagrada za životno delo UEPS-a i dalje je najznačajnije priznanje struke istaknutim pojedincima iz oblasti tržišnih komunikacija kod nas. Već godinama veliki broj agencija, kompanija, medijskih kuća, udruženja i pojedinaca aplicira za neko od priznanja ustanovljenih Pravilnikom Udruženja.

Među njima su: Priznanje Dragan Sakan - New Idea (za inovativne i originalne ideje i projekte u oblasti tržišnih komunikacija), Priznanje za promociju srpske propagandne prakse u inostranstvu, Priznanje za promotivnu (integrisanu) kampanju, Priznanje za TV i radio spot, outdoor i print kampanju, potom za kreativnu upotrebu medija, za najuspešniji sajamski nastup, kao i za PR i društveno odgovornu kampanju. Tu su i priznanja za odnos prema kupcu, za industrijski dizajn, kreiranje nove robne marke - pa sve do priznanja u oblasti digitalnih komunikacija.

Konkurs je otvoren do 5.decembra, do kada svi zainteresovani mogu dostavljati svoje prijave i radove (www.ueps.org.rs), a svečana dodela priznanja planirana je za 23.decembar u Domu omladine.

Sa tradicijom dugom 54 godine, osnivačima i članovima koji su renomirani stručnjaci iz raznih oblasti marketinškog angažovanja, Udruženje se decenijama trudilo i trudi da doprinese podizanju kvaliteta tržišnog komuniciranja kod nas. U današnjim uslovima zaoštrene tržišne utakmice, osnovni zadatak UEPS-a, afirmacija i unapređenje marketinško-propagandne struke, čini se aktuelnijim i potrebnijim nego ikad. U skladu sa tim, Udruženje se bavi i edukacijom ljudi čiji je izbor marketing, organizujući stručna predavanja, prezentacije, seminare, kreativne radionice itd. Mnogi istaknuti pojedinci domaćeg oglašivačkog biznisa, cenjeni i nagrađivani i u inostranstvu, svoje prve korake učinili su baš u UEPS-u. Ko će iz naših najuspešnijih marketinških agencija, kompanija, medijskih kuća nastaviti njihovim putem, saznaćemo krajem decembra.

]]>
Mon, 24 Nov 2014 10:47:36 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16975/KONKURS+ZA+OVOGODI%C5%A0NJA+PRIZNANJA+UEPSA