ANEM :: Konkursi http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/rss.html Lista vesti sr http://www.anem.org.rs/img/logo.png ANEM :: Konkursi http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/rss.html Konkurs za najbolji medijski prilog na temu „Uloga žena u ostvarivanju prava nacionalnih manjina" - Rok: 15.8.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16408/Konkurs+za+najbolji+medijski+prilog+na+temu+%E2%80%9EUloga+%C5%BEena+u+ostvarivanju+prava+nacionalnih+manjina%22+-+Rok%3A+15.8.2014..html Misija OEBS-a u Srbiji u saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana - ombudsmanom raspisala je nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu "Uloga žena u ostvarivanju prava nacionalnih

Misija OEBS-a u Srbiji u saradnji sa Pokrajinskim zaštitnikom građana - ombudsmanom raspisala je nagradni konkurs za najbolji medijski prilog na temu "Uloga žena u ostvarivanju prava nacionalnih manjina".

Cilj konkursa je podsticanje kreativnog i istraživačkog novinarstva koje doprinosi da slika o ženama - pripadnicama nacionalnih manjina, oslikava njihove potencijale i doprinese ostvarivanju prava nacionalnih manjina u Republici Srbiji.

Medijski prilog i biografiju je potrebno poslati do 15. avgusta 2014. godine na mejl: office@ombudsmanapv.org ili poštom na adresu: Pokrajinski ombudsman, Mihajla Pupina 25, 21000 Novi Sad sa naznakom "Za nagradni konkurs". 

Originalni tekst konkursa i Pravilnik o uslovima i postupku dodele nagrada možete preuzeti ovde

]]>
Thu, 3 Jul 2014 10:40:11 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16408/Konkurs+za+najbolji+medijski+prilog+na+temu+%E2%80%9EUloga+%C5%BEena+u+ostvarivanju+prava+nacionalnih+manjina%22+-+Rok%3A+15.8.2014.
Grant za novinare koji izveštavaju o životnoj okolini - Rok: 15.7.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16374/Grant+za+novinare+koji+izve%C5%A1tavaju+o+%C5%BEivotnoj+okolini+-+Rok%3A+15.7.2014..html (IJNET) - Novinari iz celog sveta mogu da se prijave za grant u iznosu od US$3.500 da izveštavaju o projektima i preduzetništvu u vezi sa životnom okolinom širom sveta. The Society of Environmental Jo

(IJNET) - Novinari iz celog sveta mogu da se prijave za grant u iznosu od US$3.500 da izveštavaju o projektima i preduzetništvu u vezi sa životnom okolinom širom sveta. 

The Society of Environmental Journalists (SEJ) nudi grantove da obezbedi podsticaj i podršku novinarima koji grade platformu za izveštavanje o životnoj okolini i imaju finansijskih teškoća da završe projekat. 

Fondovi služe da pokriju putovanja u vezi sa projektom, obuku, materijale za istraživanje, testiranje u vezi sa životnom okolinom i druge direktne troškove koji se odnose na izvođenje projekta. 

Za grantove mogu da se prijave i članovi SEJ i oni koji to nisu, pod uslovom da je njihov rad na novinarskom polju. 

Aplikacije moraju biti podnesene do 15. jula.  

Za više informacija kliknite ovde.  

 

 

]]>
Wed, 25 Jun 2014 16:04:26 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16374/Grant+za+novinare+koji+izve%C5%A1tavaju+o+%C5%BEivotnoj+okolini+-+Rok%3A+15.7.2014.
Otvoren konkurs za web dokumentarce - Rok: 27.7.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16373/Otvoren+konkurs+za+web+dokumentarce+-+Rok%3A+27.7.2014..html (IJNET) - Autori dokumentaraca su pozvani da podnesu svoj rad za nagradu 2014 Web Documentary Visa d'Or.Kao deo festivala fotožurnalizma  Visa pour l'Image - Perpignan, FRANCE 24 i RFI sponzorišu takm

(IJNET) - Autori dokumentaraca su pozvani da podnesu svoj rad za nagradu 2014 Web Documentary Visa d'Or.

Kao deo festivala fotožurnalizma  Visa pour l'Image - PerpignanFRANCE 24 i RFI sponzorišu takmičenje web dokumentaraca 2014. 

Otvorena za sve, ova nagrada se daje za najbolji i najoriginalniji novinarski projekat objavljen onlajn, po kriterijumima izbora i načina pokrivanja multimedijske novinarske teme. Sudije će se voditi sledećim kriterijumima: izbor teme, novinarski pristup, multimedijski pristup, kvalitet produkcije i interaktivnost.  

Web dokumentarce koje je proizvela FRANCE 24 možete videti ovde

Prva nagrada iznosi 8.000 EUR (US$ 10.885). Rok za prijave je 27. juli. 

Za više informacija kliknite ovde

 

]]>
Wed, 25 Jun 2014 15:45:55 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16373/Otvoren+konkurs+za+web+dokumentarce+-+Rok%3A+27.7.2014.
Stipendija za inovativan pristup društvenim pitanjima - Rok: 4.8.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16372/Stipendija+za+inovativan+pristup+dru%C5%A1tvenim+pitanjima+-+Rok%3A+4.8.2014..html (IJNET) - Novinari koji žele da stvaraju inovativne pristupe društvenim pitanjima mogu da se prijave za ovu stipendiju. The Open Society Fellowship traži "preduzetnike ideja" iz celog sveta

(IJNET) - Novinari koji žele da stvaraju inovativne pristupe društvenim pitanjima mogu da se prijave za ovu stipendiju. 

The Open Society Fellowship traži "preduzetnike ideja" iz celog sveta kojima je cilj da ispitaju uobičajena shvatanja i posvećeni su postizanju demokratije i odgovornosti. 

Projektne tme treba da obuhvate barem dve oblasti interesovanja Fondacija Otvoreno društvo. Među njima su ljudska prava, transparentnost vlasti, pristup informacijama i pravdi, i promocija civilnog društva i socijalne inkluzije. 

Aplikanti treba da imaju odlično znanje engleskog jezika i dubinsko razumevanje teme koje odaberu, kao i dosadašnja profesionalna postignuća.  

Osim što pokriva troškove života, stipendija može da pokrije još neke troškove, kao što su putovanje, kotizacije za konferencije, i pomoć pri istraživanju. 

Onlajn sistem za prijavljivanje će biti dostupan od 1. jula. Rok za prijave je 4. avgust. 

Za više informacija kliknite ovde

 

]]>
Wed, 25 Jun 2014 15:34:10 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16372/Stipendija+za+inovativan+pristup+dru%C5%A1tvenim+pitanjima+-+Rok%3A+4.8.2014.
Knight Center nudi onlajn kurs o mobilnom novinarstvu http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16371/Knight+Center+nudi+onlajn+kurs+o+mobilnom+novinarstvu.html (IJNET) - Novinari zainteresovani da uče o najnovijim trendovima na mobilnoj medijskoj sceni mogu da se prijave za ovaj onlajn kurs. The Knight Center for Journalism in the Americas će ponuditi global

(IJNET) - Novinari zainteresovani da uče o najnovijim trendovima na mobilnoj medijskoj sceni mogu da se prijave za ovaj onlajn kurs. 

The Knight Center for Journalism in the Americas će ponuditi globalni otvoreni onlajn kurs "Uvod u mobilno novinarstvo" počev od 30. juna. 

Tokom petonedeljnog kursa polaznici će naučiti kako je globalno širenje mobilnih uređaja uticalo na novinarstvo i promenilo ga, kako izveštavati i biti u kontaktu sa publikom koristeći mobilne uređaje, kako usability i principi dizajna proizvoda mogu da pomognu izgradnji efikasnijeg mobilnog iskustva, kako donositi informisane odluke o razvoju mobilnih vesti, i kako planirati za budućnost mobilnog novinarstva.

Kurs uključuje video, tutorijale, literaturu, vežbe i kvizove, i dozvoljava polaznicima da ga prate svojim ritmom.

Registracija je besplatna i u toku.

Za više informacija kliknite ovde.  

 

 

]]>
Wed, 25 Jun 2014 15:19:42 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16371/Knight+Center+nudi+onlajn+kurs+o+mobilnom+novinarstvu
Nagradni konkurs: Ne daj da te spinuju http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16367/Nagradni+konkurs%3A+Ne+daj+da+te+spinuju.html Medijska koalicija (NUNS, UNS, NDNV, ANEM, LOKAL PRES) poziva sve zainteresovane srednjoškolce i studente između 16 i 25 godina da se prijave na nagradni konkurs "Ne daj da te spinuju".Svi k

Medijska koalicija (NUNS, UNS, NDNV, ANEM, LOKAL PRES) poziva sve zainteresovane srednjoškolce i studente između 16 i 25 godina da se prijave na nagradni konkurs "Ne daj da te spinuju".

Svi koji žele da učestvuju treba da snime video ne duži od 90 sekundi na temu medijske pismenosti. Učesnici treba da predstave svoje viđenje medija, na koji način mediji izveštaju, kako se krše novinarska pravila, način na koji mediji spinuju* javnost ili da putem video snimka da prenesu poruku primaocima informacija na koji način bi trebalo da posmatraju medije. 

Inspiraciju možete pronaći u TV spotovima kampanje za medijsku pismenost koji se nalaze na sledećim linkovima:

 

i u ostalim TV i radio spotovima kampanje koje možete naći na našem YouTube kanalu

Primljeni radovi u formi video snimaka biće postavljeni na Facebook stranici facebook.com/MedijskiPismeno, gde će biti organizovano glasanje za najbolji video snimak. Učesnik konkursa koji bude imao najviše glasova ("lajkova") na ovoj društvenoj mreži dobiće Tablet računar. 

Glasanje za nagradu na Facebook stranici počinje 15. juna i trajaće do 15. jula 2014. godine. 

Kako možete da se prijavite?

Snimite video ne duži od 90 sekundi i postavite ga na Youtube. Adresu vašeg video snimka prijavite na odgovarajuću aplikaciju na Facebook stranici facebook.com/MedijskiPismeno, popunite prijavni formular i vaš video snimak će biti postavljen. 

Opšti uslovi

*Spin je manipulacija kojom se neke osobe, događaji ili proizvodi čine mnogo boljim (ili mnogo gorim) nego što zapravo jesu. Ne koriste se neistine, već poluistine. Spin bukvalno znači: zavrteti priču, informaciju, tako da se stav tebe, kao primaoca, usmeri u željenom pravcu onoga koji je plasira. 

]]>
Tue, 17 Jun 2014 12:45:04 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16367/Nagradni+konkurs%3A+Ne+daj+da+te+spinuju
Foto konkurs National Geographic Srbija - Rok: 20.7.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16310/Foto+konkurs+National+Geographic+Srbija+-+Rok%3A+20.7.2014..html National Geographic Srbija poziva vas da fotografišete ono što vam se učini interesantnim i da pošaljete svoj rad.Pristigle fotografije biće objavljene na nationalgeographic.rs, a svake nedelje biće n

National Geographic Srbija poziva vas da fotografišete ono što vam se učini interesantnim i da pošaljete svoj rad.

Pristigle fotografije biće objavljene na nationalgeographic.rs, a svake nedelje biće nagrađena fotografija koja bude imala najviše glasova posetilaca sajta.

Konkurs traje do 20. 7. 2014. godine.

Pobedničke fotografije učestvovaće u finalu gde će biti proglašena dva pobednika - najbolja fotografija po broju glasova posetilaca sajta i najbolja fotografija po izboru redakcije.

Obe fotografije biće nagrađene i objavljene u avgustovskom broju magazina National Geographic.

Pročitajte propozicije konkursa i prijavite se.

]]>
Tue, 17 Jun 2014 16:46:50 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16310/Foto+konkurs+National+Geographic+Srbija+-+Rok%3A+20.7.2014.
Konkurs Press photo Srbija 2014 - Rok. 22.6.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16309/Konkurs+Press+photo+Srbija+2014+-+Rok.+22.6.2014..html Centar za razvoj fotografije (CRF) i Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisali su konkurs Press photo Srbija za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima.Konkurs je otvoren do 22. juna 2014. godin

Centar za razvoj fotografije (CRF) i Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisali su konkurs Press photo Srbija za izbor najbolje fotografije u domaćim medijima.

Konkurs je otvoren do 22. juna 2014. godine.

Na konkursu mogu učestvovati svi koji su fotografije objavili u medijima u toku 2013. godine, državljani su Republike Srbije i rade u medijima u Srbiji. Na konkursu mogu učestvovati i strani državljani pod uslovom da su im fotografije snimljene u Srbiji.

Svaki učesnik može poslati po 5 fotografija za svaku od devet kategorija, kao i jednu repotažu (kolekciju) koja može imati do 12 fotografija. Fotografije se šalju isključivo u digitalnoj formi.

Prijavu na konkurs i više informacija o propozicijama možete pronaći ovde ili se obratiti Zvezdanu Mančiću na telefon 063 399 449.

Radove za konkurs možete poslati na mejl adresu pressphotosrbija@uns.org.rs ili na adresu:

Centar za razvoj fotografije
Resavska 28/I
11000 Beograd

 

]]>
Tue, 17 Jun 2014 16:42:03 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16309/Konkurs+Press+photo+Srbija+2014+-+Rok.+22.6.2014.
Rapisan konkurs za nagradu "Erhard Busek"- Rok:10.7.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16308/Rapisan+konkurs+za+nagradu+%22Erhard+Busek%22-+Rok%3A10.7.2014..html (Tanjug, Blic) - Organizacija medija jugoistočne Evrope (SEEMO) raspisala je konkurs za novinarsku nagradu "Erhard Busek - nagrada za bolje razumevanje u južnoj i centralnoj Evropi".Priznanj

(Tanjug, Blic) - Organizacija medija jugoistočne Evrope (SEEMO) raspisala je konkurs za novinarsku nagradu "Erhard Busek - nagrada za bolje razumevanje u južnoj i centralnoj Evropi".

Priznanje, koje predviđa i novčanu nagradu u iznosu od 3.000 evra, dodeljuje se novinarima, urednicima, medijskim ekspertima, piscima i drugim zaposlenima u medijima koji promovišu bolje razumevanje u regionu i koji su radili na okončanju problema vezanih za manjine i etničke podele, pisali protiv rasizma, ksenofobije, polne diskriminacije, homofobije i slično.

Rok za prijavu završava se, kako je navedeno u saopštenju, 10. jula, i sva dokumentacija treba da do tog dana pristigne do sedišta SEEMO u Beču.

Nagradu sponzoriše bivši austrijski vicekancelar Erhard Busek, a predviđena je za kandidate iz Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke Republike, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine.

Kontakt za više informacija www.seemo.org .  

]]>
Tue, 17 Jun 2014 16:35:52 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16308/Rapisan+konkurs+za+nagradu+%22Erhard+Busek%22-+Rok%3A10.7.2014.
Besplatan kurs o Google Analytics http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16254/Besplatan+kurs+o+Google+Analytics.html (IJNET.org) - Novinari koji žele da unaprede svoje znanje o web metrici i Google Analytics-u mogu da pohađaju onlajn kurs. MulinBlog, onlajn novinarska škola, nudi tronedeljni kurs za one koji žele da

(IJNET.org) - Novinari koji žele da unaprede svoje znanje o web metrici i Google Analytics-u mogu da pohađaju onlajn kurs. 

MulinBlog, onlajn novinarska škola, nudi tronedeljni kurs za one koji žele da nauče kako da koriste interfejs Google Analytics-a, kako da tumače ključne izveštaje i kako da osmisle strategije za različite poslove. 

Kurs će se sastojati od tri sedmična modula. Svaki sedmični modul podrazumeva materijal za čitanje, kvizove, zadatke i diskusije u okviru studijske grupe. 

Polaznici će imati pristup nalogu MulinBlog-a na Google Analytics i koristiće prave podatke da bi eksperimentisali u vezi sa temama o kojima će se govoriti tokom kursa.  

Kurs će biti aktivan od 16. juna do 7. jula. Registracija je besplatna i u toku. 

Za više informacija kliknite ovde

]]>
Fri, 6 Jun 2014 12:22:04 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16254/Besplatan+kurs+o+Google+Analytics
KONKURS ZA NAJBOLJE MEDIJSKE PRILOGE O PRAKSI U LOKALNOJ SAMOUPRAVI „DRUGAČIJE OD DRUGIH“ http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16253/KONKURS+ZA+NAJBOLJE+MEDIJSKE+PRILOGE+O+PRAKSI+U+LOKALNOJ+SAMOUPRAVI+%E2%80%9EDRUGA%C4%8CIJE+OD+DRUGIH%E2%80%9C.html Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija" koji finansira Kraljevina
Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO) u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija" koji finansira Kraljevina Švedska, drugu godinu za redom
raspisuje
KONKURS ZA NAJBOLJE MEDIJSKE PRILOGE O PRAKSI U LOKALNOJ SAMOUPRAVI
„DRUGAČIJE OD DRUGIH"

- Ukoliko ste novinar lokalnog, regionalnog ili nacionalnog medija
- Ukoliko ste u periodu od 1. marta do 31. avgusta 2014. godine izveštavali o jednoj od sledećih tema: evro integracije, zaštita životne sredine, rodna ravnopravnost i unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou

Prijavite se na naš konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi. 
 
Naš cilj je da istaknemo važnost i ulogu koju lokalne vlasti imaju u pomenutim oblastima, a kako bismo dodatno poboljšali rad lokalnih administracija i unapredili kvalitet usluga koje pružaju građanima. 
 
Teme konkursa:
 
- Evropske integracije na lokalnom nivou
- Zaštita životne sredine na lokalnom nivou
- Rodna ravnopravnost na lokalnom nivou
- Unapređenje poslovnog okruženja na lokalnom nivou 
 
U okviru konkursa „Drugačije od drugih" novinarima lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija dodeljujemo ukupno osam nagrada. 
 
Način prijave na konkurs:  
 
Pošaljite nam objavljene tekstove ili emitovane priloge na sledeći način:
- štampani prilozi - u štampanoj ili elektronskoj formi (kopija teksta sa podacima o autoru, datumu objave i novinskoj redakciji, uključujući kontakt informacije autora)
- elektronski - radio i televizijski prilozi (kopija priloga na dvd disku, uključujući podatke o autoru, datumu emitovanja i televizijskoj/radio stanici na kojoj je prilog emitovan, kao i kontakt informacije autora)
- onlajn - print screen i link ka objavljenom prilogu (uključujući podatke o autoru, datumu objave i medijskom veb portalu na kojem je tekst objavljen, kao i kontakt informacije autora) 
 
ADRESA na koju treba dostaviti materijal objavljen u periodu od 1. marta do 31. avgusta:
STALNA KONFERENCIJA GRADOVA I OPŠTINA - Služba za informisanje
Makedonska 22/VIII, 11 OOO Beograd
sa naznakom - IZBOR ZA NAJBOLJE MEDIJSKE PRILOGE
ili
elektronskim putem na: katarina.arambasic@skgo.org ili zeljko.krnetic@skgo.org
 
Ocenu o najboljim medijskim prilozima na tražene teme prepustićemo nezavisnom žiriju koji čine iskusni urednici vodećih redakcija: Nada Gogić (RTS), Suzana Trninić (TV B92), Zoran Baranac (Prva), Veselin Simonović (Blic), Zoran Panović (Danas), Ivan Cvejić (Beta) i Zoran Sekulić (Fonet). 
 
Autore najboljih priloga nagradićemo tablet računarima.
Nagrađeni prilozi biće predstavljeni na finalnom skupu u oktobru 2014. godine. 
 
Za dodatna pitanja:  
 
Služba za informisanje SKGO, 011/3223-446, e-mail: katarina.arambasic@skgo.org ili zeljko.krnetic@skgo.org 
 

DOBITNICI NAGRADA NA MEDIJSKIM KONKURSIMA
STALNE KONFERENCIJE GRADOVA I OPŠTINA-SAVEZA GRADOVA I OPŠTINA SRBIJE 
 
2009. godina
Izbor za najbolji medijski istraživački prilog u oblasti lokalne samouprave 
 
Pobednici nagradnog konkursa:
1. Sandra Mandić, TV B92
2. Lana Gedošević, Blic
3. Ljiljana Danilović, Agencija BETA
4. Zoran Stanižan, Pančevac
5. Redakcija Vranjskih novina
6. Svetlana Mladenović, Radio Beograd 202. 
 
2010. godina
Najbolji medijski prilog u oblasti lokalne samouprave
 
Pobednici nagradnog konkursa:
1. Ivana Pavlović, Ekonomist magazin
2. Nenad Kovačević, Novi magazin
3. Slađana Gluščević, Dnevnik
4. Aleksandar Bjelogrlić, Zrenjanin.
5. Jelena Aleksić i Sandra Mandić, B92
6. Olivera Sašek Radulović, Niška televizija 
 
2013. godina
Drugačije od drugih 
 
Pobednici nagradnog konkursa:
1. Ruža Helać, serijal "Zelena patrola"
2. Nemanja Stanković, Prva TV
3. Vladimir Đoković, TV Pančevo
4. Momčilo Petrović, Blic
5. Predrag Stojković, B92
6. Milica Milojević, TV BelleAmie
7. Mirjana Damjanović Vučković, Radio Novi Sad
8. Irina Samopjan, Radio Novi Sad 
]]>
Fri, 6 Jun 2014 11:52:33 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16253/KONKURS+ZA+NAJBOLJE+MEDIJSKE+PRILOGE+O+PRAKSI+U+LOKALNOJ+SAMOUPRAVI+%E2%80%9EDRUGA%C4%8CIJE+OD+DRUGIH%E2%80%9C
Produžen konkurs Zaštitnika građana za najbolji esej o ljudskim pravima - Rok: 6.6.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16156/Produ%C5%BEen+konkurs+Za%C5%A1titnika+gra%C4%91ana+za+najbolji+esej+o+ljudskim+pravima+-+Rok%3A+6.6.2014..html U želji da podstakne veće angažovanje građana u unapređenju ljudskih prava i poboljša razumevanje položaja različitih marginalizovanih grupa u društvu, Zaštitnik građana Republike Srbije raspisuje nag

U želji da podstakne veće angažovanje građana u unapređenju ljudskih prava i poboljša razumevanje položaja različitih marginalizovanih grupa u društvu, Zaštitnik građana Republike Srbije raspisuje nagradni konkurs za studente i novinare za najbolje eseje na temu prava osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina, LGBT osoba, kao i ostvarivanja rodne ravnopravnosti.

Esej treba da analizira:

• položaj u društvu jedne ili više marginalizovanih grupa, odnosno osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina, LGBT osoba kao i (ne)ravnopravnost žena i muškaraca 
• i da ponudi ideje i predloge za unapređenje njihovog položaja i ostvarivanja prava


Na konkurs se mogu javiti novinari (zaposleni u medijskoj kući/redakciji ili slobodni novinari) i studenti (dodiplomci, svih fakulteta).

Pravila konkursa

• tekst sa kojim se konkuriše mora biti nov, odnosno da nije ranije objavljivan
• tekst može biti teorijski, analitički, opis i komentar nekog primera dobre prakse, iskustveni i dr. 
• tekst sme da ima najviše 12000 karaktera sa proredom 


Način prijavljivanja
 

• autor prilikom konkurisanja mora da naglasi da li je student ili novinar i navede sledeće podatke: ime i prezime, adresu stanovanja i grad, broj telefona, i-mejl adresu, kao i naziv medijske kuće/redakcije u kojoj radi, odnosno naziv fakulteta i grupe/odeljenja i godinu studija. 
• tekstovi mogu da se šalju redovnom (Deligradska 16, 11000 Beograd) ili elektronskom poštom (zastitnik@zastitnik.rs). Štampani tekstovi moraju biti kucani (tekstovi pisani rukom se neće razmatrati). Ukoliko se tekst šalje elektronskom poštom, u naslovu poruke (subject) mora da stoji „Za konkurs za ljudska prava", a sam tekst mora biti u prilogu poruke (attachment).


Novi rok za dostavljanje tekstova je 6. jun 2014 godine.

Dodela nagrada 

• stručna komisija za ocenu tekstova će izabrati po tri najbolja teksta u dve kategorije (za novinare i za studente).
• najbolji tekstovi će biti objavljeni u dnevnim novinama/nedeljnicima, i na sajtu Zaštitnika građana, a autori nagrađeni tabletom. 
• rezultati konkursa (imena autora šest najboljih tekstova biće objavljeni na sajtu Zaštitnika građana tokom juna meseca).
• prispeli tekstovi se ne vraćaju. 
• nagrade će biti uručene na posebnoj ceremoniji krajem juna meseca.

*Zaštitnik građana sprovodi ovu aktivnost uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške 

Deligradska 16, 11 000 Beograd
Telefon: 011 2068 100
Faks: 011 2068 182
zastitnik@zastitnik.rs
www.zastitnik.rs
osobe za kontakt: Vladimir Jovanović 064/8768 564 (vladimir.jovanovic@zastitnik.rs) i Svetlana Vukomanović 064/8768 586 (svetlana.vukomanovic@zastitnik.rs). Tel. 2068 134 

 

 

 

]]>
Wed, 14 May 2014 16:41:44 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16156/Produ%C5%BEen+konkurs+Za%C5%A1titnika+gra%C4%91ana+za+najbolji+esej+o+ljudskim+pravima+-+Rok%3A+6.6.2014.
Konkurs za najbolji medijski produkt o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji - Rok: 15.7.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16155/Konkurs+za+najbolji+medijski+produkt+o+slova%C4%8Dkoj+nacionalnoj+manjini+u+Srbiji+-+Rok%3A+15.7.2014..html U toku je konkurs za najbolji medijski produkt o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji, koji je raspisao Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine. Konkurs za dodelu nagrade „Ana Njemogova Kolarov

U toku je konkurs za najbolji medijski produkt o slovačkoj nacionalnoj manjini u Srbiji, koji je raspisao Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine.

Konkurs za dodelu nagrade „Ana Njemogova Kolarova" će trajati do 15. jula 2014. godine.

Nagrada se dodeljuje za novinarski prilog (štampa, radio, TV, internet) koji se bavi životom slovačke nacionalne manjine u Srbiji.

Uslov je da je rad bio objavljen u medijima u poslednjih godinu dana na bilo kom jeziku osim na slovačkom.

Pravilnik o dodeli nagrade, kao i prijava na konkurs nalaze se na sledećem linku: http://www.rada.org.rs/sr/konkurs/item/813-treci-konkurs 

Ovo je treća godina raspisivanja konkursa za dodelu nagrade „Ana Njemogova Kolarova", a sve autorske priloge koji su pristigli na konkurs prethodne dve godine možete naći ovde: http://www.rada.org.rs/sr/multimedija

 

Biografija:
Ana Njemogova Kolarova (1951, Padina - 2008, Bratislava) bila je naša rediteljka, književnica i novinarka, urednica dečije redakcije i glavni urednik redakcije umetničkih programa Radio-televizije Vojvodine. Autor je je radijskih i pozorišnih komada za decu, a njena dela su emitovali Radio Novi Sad, Radio Beograd, Radio Sarajevo i Radio Skoplje. Život i karijeru je devedesetih godina prošlog veka nastavila u Slovačkoj Republici. Za svoje dokumentarno i filmsko stvaralaštvo (scenario i režija) dobila je brojne nagrade na međunarodnim festivalima, poput filmskog festivala u Montrealu (Kanada) ili festivala kratkog filma u Sijeni (Italija). 

 

]]>
Wed, 14 May 2014 13:16:17 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16155/Konkurs+za+najbolji+medijski+produkt+o+slova%C4%8Dkoj+nacionalnoj+manjini+u+Srbiji+-+Rok%3A+15.7.2014.
Konkurs za novinarsku nagradu Tanja Stanković-Boškov - Rok:15.11.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16080/Konkurs+za+novinarsku+nagradu+Tanja+Stankovi%C4%87-Bo%C5%A1kov+-+Rok%3A15.11.2014..html (Beta, NUNS) - Konkurs za dodelu nagrade za ekonomsko novinarstvo "Tanja Stanković-Boškov", danas su raspisali beogradski dnevni list "Danas" i Narodna banka Srbije.Za tu nagradu m

(Beta, NUNS) - Konkurs za dodelu nagrade za ekonomsko novinarstvo "Tanja Stanković-Boškov", danas su raspisali beogradski dnevni list "Danas" i Narodna banka Srbije.

Za tu nagradu mogu konkurisati novinari do 35 godina starosti, specijalizovani za ekonomsko novinarstvo, iz štampanih glasila Srbije.

Kandidate za magradu koja se sastoji od plakete i 150.000 dinara, mogu da predlažu redakcije, finansijske institucije i pojedinci.

Rok za podnošenje predloga je 15. novembar.

Uz predlog je neophodno dostaviti najmanje tri objavljena teksta iz oblasti ekonomskog novinarstva.

Obrazložene predloge i tekstove treba dostaviti redakciji lista "Danas", glavnom uredniku Zoranu Panoviću, Beograd, Alekse Nenadovića br. 9-23/V.

Nagrada u znak sećanja na preminulu novinarku lista "Danas" Tanju Stanković-Boškov ustanovljena je radi podsticanja mladih novinara koji prate ekonomske oblasti da stiču i proširuju znanja iz te oblasti.

Oluku o dodeli nagrade "Tanja Stanković-Boškov" većinom glasova donosi petočlani žiri koji su imenovali Narodna banka Srbije I Redakcija lista "Danas".

Nagrada će biti uručena 3. decembra, na dan kada je novinarka Tanja Stanković-Boškov objavila svoj poslednji tekst.

 

]]>
Wed, 23 Apr 2014 16:46:15 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16080/Konkurs+za+novinarsku+nagradu+Tanja+Stankovi%C4%87-Bo%C5%A1kov+-+Rok%3A15.11.2014.
CEI SEEMO Nagrada za zasluge u istraživačkom novinarstvu – Rok: 30. maj 2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16061/CEI+SEEMO+Nagrada+za+zasluge+u+istra%C5%BEiva%C4%8Dkom+novinarstvu+%E2%80%93+Rok%3A+30.+maj+2014..html Centralnoevropska inicijativa (Central European Initiative - CEI) i Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (South East Europe Media Organisation - SEEMO), u specijalnom partnerstvu sa Fondacijom Kon

Centralnoevropska inicijativa (Central European Initiative - CEI) i Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (South East Europe Media Organisation - SEEMO), u specijalnom partnerstvu sa Fondacijom Konrad Adenauer (KAS), raspisale su poziv za prijave za 2014. godinu za CEI SEEMO Nagradu za izuzetne zasluge u istraživačkom novinarstvu. Poziv je podeljen u dve sekcije:

SEKCIJA 1 - Profesionalni novinari - Nagrada 4.000 EUR

SEKCIJA 2 - Mladi profesionalni novinari (do 30 godina) - Nagrada 1.000 EUR

Cilj nagrade je da iskaže poštovanje radu istraživačkih novinara i njihovom doprinosu istraživačkom novinarstvu uprkos teškim uslovima pod kojima rade.

Prijave će razmatrati međunarodni žiri sastavljen od uglednih novinara i medijskih eksperata iz regiona, uključujući i neke od ranijih dobitnika ove nagrade.

Svečanost dodele nagade će se održati tokom Medijskog foruma Jugoistočne Evrope (South East Europe Media Forum - SEEMF) koji će biti održan u Skopju, Makedoniji, 16 i 17. oktobra 2014.

KRITERIJUMI ZA PRIJAVE

Konkurs je otvoren za državljane svih 18 država članica CEI: Albanije, Austrije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke Republike, Mađarske, Italije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Srbija, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Prihvataju se radovi iz štampe, sa radija, televizije i Internet medija.

Sekcija 1: kandidati treba da se aktivno bave istraživačkim novinarstvom u protekle dve godine i treba da su i dalje aktivni u novinarstvu. Ocenjivaće se dva novinarska rada.

Sekcija 2: kandidati treba da su uključeni u istraživačko novinarstvo čak i u kontekstu trening aktivnosti koje organizuju škole/univerziteti, i, kao rezultat, treba da su objavili barem jednu istraživačku priču koja je u skladu sa svim profesionalnim standardima. Ocenjivaće se jedan novinarski rad.

Načini podnošenja radova

Nije dozvoljeno da novinar nominuje sam sebe. Kandidate treba da nominuju ugledni pojedinci, novinarske i medijske organizacije, medijske kompanije, organizacije civilnog društva, novinarske škole i univerziteti, sindikati i druge društvene organizacije iz zemalja za koje je konkurs otvoren.

Nominator treba da napiše pismo preporuke i da informiše nominovanog da bi se obezbedila sva neophodna dokumentacija za prijavu na konkurs.

Potrebna dokumentacija (sva u digitalnom obliku)

1. Popunjen prijavni formular (dostupan na www.cei.int).

2. Biografija (CV) na engleskom, prema Europass formatu (PDF fajl).

3. Sažetak na engleskom kandidatovog rada i zasluga tokom dve godine koje prethode roku za podnošenje prijava na ovaj poziv, uključujući detalje o medijima koji su objavili priče (1-2 strane, PDF fajl).

4. Treba podneti kompletne novinarske radove (dva za Sekciju 1, jedan za Sekciju 2). Ako je rad objavljen u štampanom mediju, zahteva se skenirana verzija ili PDF fajl originalno objavljenog rada. Za radove emitovane na radiju i televiziji, treba poslati audio/video fajla i skript ili scenario (prihvataju se linkovi za download). Za Internet medije, zahteva se PDF publikacije. Materijal pripremljen na lokalnom jeziku treba da prati prevod ili obimniji synopsis na engleskom.

KRITERIJUMI ZA ODABIR

Žiri će uzeti u obzir relevantnost tema obrađenih u novinarskim radovima, koje treba da su usredsređene na zemlje za koje je ovaj konkurs otvoren, kao i kvalitet izveštavanja u smislu dokumentacije, podataka, pisanja i produkcije. Takođe će biti evaluiran lični rizik koji je novinar preuzeo obavljajući svoj posao, kao i uticaj na društvo poruka koje novinarski radovi nose.

ROK ZA PRIJAVE

Aplikacije moraju da se podnesu e-mejlom do petka, 30. maja 2014. (23.59 CEST) na adresu press@cei.int .

Sav prateći material treba poslati u digitalnom obliku. Nominator i nominovani treba da obezbede kompatibilnost dokumenata sa IT sistemima koji su u opštoj upotrebi. Dakle, preferiraju se univerzalni formati fajlova, kao što je PDF. 

Više informacija i prijavni formular možete preuzeti sa stranice CEI.

 

]]>
Thu, 17 Apr 2014 10:56:02 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16061/CEI+SEEMO+Nagrada+za+zasluge+u+istra%C5%BEiva%C4%8Dkom+novinarstvu+%E2%80%93+Rok%3A+30.+maj+2014.
TRENING ZA NOVINARE - BORBA PROTIV KORUPCIJE U SEKTORU BEZBEDNOSTI - Rok:15.4.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16013/TRENING+ZA+NOVINARE+-+BORBA+PROTIV+KORUPCIJE+U+SEKTORU+BEZBEDNOSTI+-+Rok%3A15.4.2014..html Cilj treninga koji Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) organizuje 24. i 25. aprila je obuka novinara za istraživanje korupcije u policiji, vojsci i bezbednosno-obaveštajnim službama, kao

Cilj treninga koji Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) organizuje 24. i 25. aprila je obuka novinara za istraživanje korupcije u policiji, vojsci i bezbednosno-obaveštajnim službama, kao i pokretanje dijaloga o ulozi institucija, medija i građana u borbi protiv pojave koja urušava integritet sektora bezbednosti.

Prijava za trening treba da sadrži biografiju, kontakt telefon i teme iz oblasti bezbednosti kojima se bavite.

Prijavu poslati na mejl radomir.cvetkovic@bezbednost.org najkasnije do 15. aprila.

Na treningu mogu učestvovati novinari štampanih i elektonskih medija sa lokalnom, nacionalnom i regionalnom pokrivenošću.

Novinari koji nakon treninga objave tekst/prilog na temu korupcije u sektoru bezbednosti će ostvariti pravo na autorski honorar.

Posebno podstičemo predstavnike medija izvan Beograda da nam pošalju prijave. Troškove puta i smeštaja za polaznike treninga koji nisu iz Beograda snosi organizator.

Detaljnije informacije o treningu možete pronaći ovde.

 

Kontakt: radomir.cvetkovic@bezbednost.org 
 

 

]]>
Wed, 9 Apr 2014 16:22:09 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/16013/TRENING+ZA+NOVINARE+-+BORBA+PROTIV+KORUPCIJE+U+SEKTORU+BEZBEDNOSTI+-+Rok%3A15.4.2014.
Kako se pravilno koriste i čitaju baze podataka u novinarstvu - Rok: 7.4.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/15986/Kako+se+pravilno+koriste+i+%C4%8Ditaju+baze+podataka+u+novinarstvu+-+Rok%3A+7.4.2014..html UNICEF i SeConS pozivaju novinare da učestvuju na jednodnevnom seminaru o o korišćenju različitih baza podataka.Posebna pažnja biće usmerena na korišćenje besplatne DevInfo baze podataka. Tokom obuke

UNICEF i SeConS pozivaju novinare da učestvuju na jednodnevnom seminaru o o korišćenju različitih baza podataka.

Posebna pažnja biće usmerena na korišćenje besplatne DevInfo baze podataka. Tokom obuke polaznici će imati priliku da saznaju više o tome šta su podaci, kako se oni mogu koristiti, gde ih mogu pronaći, koje podatke sadrži DevInfo baza podataka, kao i načinima dobrog čitanja tih podataka.

Seminar se održava 8. maja 2014. godine, od 9h do 17h u Beogradu.

Troškove putovanja za učesnike van Beograda snosi organizator na bazi refundacije na samom seminaru.

Trening je namenjen predstavnicima medija koji žele da saznaju više o razvoju našeg društva, kao na primer:

• Kolika je razlika u prihodima i primanjima iz budžeta između lokalnih samouprava u Srbiji? 
• Koliki su rashodi iz budžeta za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i socijalnu zaštitu po stanovniku u opštinama? 
• Koliki je procenat nepismenih? 
• Koliko ima maloletnih učinilaca krivičnih dela kojima su izrečene krivične sankcije?
• Kako čitati grafikone, pite i tabele?


Ovo su samo neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovor u toku treninga. Baza poseduje podatke za svaku opštinu i region u Srbiji, pa je moguće njihovo međusobno upoređivanje. Ukoliko želite da saznate osnovne podatke o razvoja našeg društva, odnosno ekonomiji, obrazovanju, pravosuđu, onda je ova radionica pravo mesto za vas!

Trening se organizuje u okviru projekta "Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva, administracije državne uprave i medija da koriste podatke DevInfo baze podataka" koji sprovodi SeConS - Grupa za razvojnu inicijativu uz podršku UNICEF Srbija. Obuku će voditi stručni tim SeConS-Grupe za razvojnu inicijativu iz Beograda i predstavnici Republičkog zavoda za statistiku.

Prijave poslati najkasnije do 7. aprila 2014. godine na e-mail: seconsoff@hotmail.com.
Kontakt osoba Ksenija Rakić, seconsoff@hotmail.com Tel. 011/344 73 86 ili 063/373 156. 

 

]]>
Thu, 3 Apr 2014 15:44:47 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/15986/Kako+se+pravilno+koriste+i+%C4%8Ditaju+baze+podataka+u+novinarstvu+-+Rok%3A+7.4.2014.
Konkurs Zaštitnika građana za najbolji esej o ljudskim pravima - Rok: 10.5.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/15978/Konkurs+Za%C5%A1titnika+gra%C4%91ana+za+najbolji+esej+o+ljudskim+pravima+-+Rok%3A+10.5.2014..html U želji da podstakne veće angažovanje građana u unapređenju ljudskih prava i poboljša razumevanje položaja različitih marginalizovanih grupa u društvu, Zaštitnik građana Republike Srbije raspisuje nag

U želji da podstakne veće angažovanje građana u unapređenju ljudskih prava i poboljša razumevanje položaja različitih marginalizovanih grupa u društvu, Zaštitnik građana Republike Srbije raspisuje nagradni konkurs za studente i novinare za najbolje eseje na temu prava osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina, LGBT osoba, kao i ostvarivanja rodne ravnopravnosti.

Esej treba da analizira:

• položaj u društvu jedne ili više marginalizovanih grupa, odnosno osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina, LGBT osoba kao i (ne)ravnopravnost žena i muškaraca
• i da ponudi ideje i predloge za unapređenje njihovog položaja i ostvarivanja prava

Na konkurs se mogu javiti novinari (zaposleni u medijskoj kući/redakciji ili slobodni novinari) i studenti (dodiplomci, svih fakulteta).

Pravila konkursa
• tekst sa kojim se konkuriše mora biti nov, odnosno da nije ranije objavljivan
• tekst može biti teorijski, analitički, opis i komentar nekog primera dobre prakse, iskustveni i dr.
• tekst sme da ima najviše 12000 karaktera sa proredom

Način prijavljivanja
• autor prilikom konkurisanja mora da naglasi da li je student ili novinar i navede sledeće podatke: ime i prezime, adresu stanovanja i grad, broj telefona, i-mejl adresu, kao i naziv medijske kuće/redakcije u kojoj radi, odnosno naziv fakulteta i grupe/odeljenja i godinu studija.
• tekstovi mogu da se šalju redovnom (Deligradska 16, 11000 Beograd) ili elektronskom poštom (zastitnik@zastitnik.rs). Štampani tekstovi moraju biti kucani (tekstovi pisani rukom se neće razmatrati). Ukoliko se tekst šalje elektronskom poštom, u naslovu poruke (subject) mora da stoji „Za konkurs za ljudska prava", a sam tekst mora biti u prilogu poruke (attachment). 

Rok za dostavljanje tekstova je 10. maj 2014 godine. 

Dodela nagrada
• stručna komisija za ocenu tekstova će izabrati po tri najbolja teksta u dve kategorije (za novinare i za studente).
• najbolji tekstovi će biti objavljeni u dnevnim novinama/nedeljnicima, i na sajtu Zaštitnika građana, a autori nagrađeni tabletom.
• rezultati konkursa (imena autora šest najboljih tekstova biće objavljeni na sajtu Zaštitnika građana tokom juna meseca).
• prispeli tekstovi se ne vraćaju.
• nagrade će biti uručene na posebnoj ceremoniji krajem juna meseca.

*Zaštitnik građana sprovodi ovu aktivnost uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške

Deligradska 16, 11 000 Beograd
Telefon: 011 2068 100
Faks: 011 2068 182
zastitnik@zastitnik.rs
www.zastitnik.rs
osobe za kontakt: Vladimir Jovanović 064/8768 564 (vladimir.jovanovic@zastitnik.rs) i Svetlana Vukomanović 064/8768 586 (svetlana.vukomanovic@zastitnik.rs). Tel. 2068 134 

 

 

]]>
Thu, 3 Apr 2014 10:00:29 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/15978/Konkurs+Za%C5%A1titnika+gra%C4%91ana+za+najbolji+esej+o+ljudskim+pravima+-+Rok%3A+10.5.2014.
Siemens godišnja novinarska nagrada - Rok:1.9.2014. http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/15977/Siemens+godi%C5%A1nja+novinarska+nagrada+-+Rok%3A1.9.2014..html Kompanija Siemens i ove godine poziva novinare da učestvuju na takmičenju za Siemens novinarsku nagradu, slanjem autorskih radova na temu "Izazovi modernog saobraćaja".Siemens organizuje nov

Kompanija Siemens i ove godine poziva novinare da učestvuju na takmičenju za Siemens novinarsku nagradu, slanjem autorskih radova na temu "Izazovi modernog saobraćaja".

Siemens organizuje novinarsko takmičenje već treću godinu za redom, u želji da afirmiše medijsko izveštavanje koje skreće pažnju na inovacije u oblasti energetike, medicine, industrije i zelenih tehnologija.

Na takmičenje se mogu prijaviti svi novinari koji objavljuju svoje članke na temu zelenih tehnologija, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine u oblasti saobraćaja, u štampanim medijima, agencijskim prilozima, kao i prilozima objavljenim u elektronskim medijima. 

Pravo učešća na takmičenju imaju svi novinari čiji su autorski radovi na ove teme objavljeni u periodu od 1. marta do 1. septembra 2014. godine. U konkurenciju ravnopravno ulaze i tekstovi u štampanim medijima, prilozi agencijskih novinara, kao i prilozi objavljeni u elektronskim medijima.

Rok za podnošenje prijava je 1. septembar 2014. godine.

Više informacija o konkursu: 
http://www.siemens.rs/novinarska-nagrada/index.php

 

]]>
Thu, 3 Apr 2014 09:45:30 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/15977/Siemens+godi%C5%A1nja+novinarska+nagrada+-+Rok%3A1.9.2014.
Počeo upis u Školu video novinarstva UNS-a http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/15914/Po%C4%8Deo+upis+u+%C5%A0kolu+video+novinarstva+UNS-a.html 21.3.2014. (UNS) -Škola video novinarstva Udruženja novinara Srbije upisuje petu generaciju polaznika. Namenjena je svima koji žele da steknu i usavrše veštine i znanja neophodna za posao u TV produkc
21.3.2014. (UNS) -Škola video novinarstva Udruženja novinara Srbije upisuje petu generaciju polaznika. Namenjena je svima koji žele da steknu i usavrše veštine i znanja neophodna za posao u TV produkciji video i multimedijalnih sadržaja.


VideoNovinar je jedinstven program praktične i teorijske obuke za samostalnu produkciju televizijskih i video programa.

Nastava se izvodi u malim grupama, sa naglaskom na praktičnu primenu stečenih znanja. Predavači su ugledni medijski stručnjaci, sa bogatim profesionalnim i pedagoškim iskustvom. Program škole video novinarstva obuhvata: osnove TV novinarstva, snimanje, montažu, praktične vežbe, izradu završnog autorskog priloga.

Škola traje dva i po meseca, odnosno 90 časova, uz optimalan odnos teorije i prakse. Nastava je vikendom u Udruženju novinara Srbije u Beogradu. Polaznicima je obezbeđena savremena oprema za snimanje i video produkciju.

Po završetku programa polaznici će biti profesionalno osposobljeni za samostalan rad na poslu video novinara (novinara-snimatelja-montažera).

Školarina je 49.000 dinara, uključujući i PDV i plaća se u pet rata.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte UNS na telefon 011/32 36 337 ili mejl: videonovinar@uns.org.rs

]]>
Fri, 21 Mar 2014 10:26:00 +0100 http://www.anem.org.rs/sr/medijskaScena/Konkursi/story/15914/Po%C4%8Deo+upis+u+%C5%A0kolu+video+novinarstva+UNS-a