Home  /  Aktivnosti ANEMa  /  Saopštenja

04. 07. 2014

ANEM OSUDIO NAPAD NA UREDNIKA FONETA DAVORA PAŠALIĆA

4.7.2014. Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) se pridružuje novinarskim udruženjima i najoštrije osuđuje napad na urednika novinske agencije „FoNet" Davora Pašalića.


Urednika „FoNeta", u noći između srede i četvrtka, na Novom Beogradu, kаdа sе pеšicе vrаćао kući, u dva navrata napala su trојicа nеpоznаtih mlаdićа. Napadači su pokušavali da mu iznude novac uz pretnju da imaju pištolj. Kаdа је Pašalić odbio dа im dа nоvаc, tukli su ga i vređali na nacionalnoj osnovi. Urednik „FoNeta" zаdоbiо је pоsеkоtinе i pоdlivе pо glаvi, licu i usnој duplјi, pоlоmlјеnа su mu dvа zubа i imа mоdricе pо cеlоm tеlu.

ANEM poziva na punu solidarnost sa kolegom Davorom Pašalićem i ističe da od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića očekuje da u najkraćem roku bude i učinjeno ono što je policiji naložio - da što pre budu ispitane i utvrđene sve okolnosti slučaja.

ANEM ukazuje da je srpsko društvo opterećeno velikim brojem napada na novinare koji ostaju nerazjašnjeni, a njihovi izvršioci nekažnjeni, ponekad i decenijama. Ovo ohrabruje napadače, a doprinosi širenju straha i nesigurnosti, kako među samim novinarima, tako i u društvu u celini. ANEM zato traži od nadležnih da bez odlaganja istraže sve okolnosti napada na Davora Pašalića i odgovorne izvedu pred lice pravde, čime bi se pokazalo da se Srbija više ne miri sa zastrašivanjem novinara, niti sa nekažnjivošću za napade na njih.

  • Nema komentara.

Najnovije

Ostali članci
Pravni monitoring
Medijska pismenost
Korupcija u fokusu
izvestaj
Bolja Srbija
Lokalne samouprave
demolizam
ANEM kampanje

Anketa

Novi medijski zakoni

Koliko će novi medijski zakoni podstaći razvoj medijskog sektora?

Značajno

Donekle

Malo

Nimalo

Rezultati

Intranet login

Najnovije informacije o aktivnostima ANEMa

Prijavite se!

Unicef
Unicef
Bolja Srbija
Novinari

Rekonstrukcija i redizajn web sajta realizovani su zahvaljujući građanima SAD u okviru programa podrške medijima Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira IREX.
Sadržaj web sajta je isključiva odgovornost ANEMa i ne predstavlja zvaničan stav USAID-a i IREX-a.

 

Takovska 9/16, 11 000 Beograd; Tel/fax: 011/32 25 852, 011/ 30 38 383, 011/ 30 38 384; E-mail: anem@anem.org.rs